Ethereum
Ethereum

Twee redenen waarom Ethereum problemen krijgt op 1.900 dollar

Ethereum heeft vanaf 12 mei al moeite om de steun rond de koers van 1.800 dollar vast te houden. De grote vraag is natuurlijk wat daar precies de reden voor is. Zeker weten doen we het nooit, maar er zijn wel een aantal potentiële redenen aan te wijzen voor de moeite die Ethereum momenteel heeft om weer bullish te worden.

Hoge transactiekosten

Ethereum is in de eerste plaats een blockchain die gemaakt is voor decentrale applicaties. In tegenstelling tot Bitcoin is Ethereum geen blockchain die je vooral gebruikt om te hodlen. Nu is het probleem de laatste tijd dat de transactiekosten enorm hoog zijn op het netwerk.

De afgelopen vier weken moest je bijvoorbeeld gemiddeld meer dan 9 dollar per transactie aftikken, wat de vraag naar decentrale applicaties behoorlijk heeft doen dalen.

Los van Ethereum-staking is het aantal stortingen bij decentrale applicaties op het laagste punt sinds augustus 2020 beland (zie grafiek).

Als we de data van DefiLlama mogen geloven, dan zitten er momenteel nog maar 14,9 miljoen Ethers in de smart contracts van Ethereum. Twee maanden geleden waren dat er nog 16,5 miljoen, wat betekent dat deze statistiek met 10 procent gedaald is in die periode.

BNB Smart Chain in de aanval?

Verder lijkt de BNB Smart Chain van Binance en zijn flamboyante CEO Changpeng Zhao op dit moment ook aan een inhaalslag bezig. Waar Ethereum tot op heden de grote leider is op het gebied van decentrale handelsplatformen, staat deze positie nu voor het eerst echt onder druk.

Het marktaandeel van Ethereum qua handelsvolume op decentrale beursplatformen piekte op 75 procent in de week van 5 maart, maar is langzaam maar zeker gedaald naar het laagste niveau ooit in de week van 14 mei.

Op dit moment zijn de decentrale beurzen op Ethereum nog maar verantwoordelijk voor 39,6 procent van al het handelsvolume.

Met name BNB Smart Chain is aan een gigantische opmars bezig. Vanaf de week van 5 maart steeg BNB van 5,6 procent naar 31 procent van het totale handelsvolume bij de decentrale beurzen. Dat is nog eens een inhaalslag te noemen.

Ethereum nieuws

CEO van Ripple steunt Ethereum in strijd tegen SEC
Justin Sun tempert verwachtingen: geen Ethereum ETF deze maand
Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC