Nieuws, Trending

Twitter-account van Belgische non-profitorganisatie gehacktEen Belgische non-profitorganisatie is op het social media platform Twitter gehackt. De hackers hebben het account omgezet in een nep-gelieerde rekening van de Amerikaanse crypto exchange Coinbase. De hacker plaatste een tweet die vermoedelijk een zwendel promoten. De tweet is inmiddels verwijdert.


Federatie van Ondernemingen

Het gaat hier om het Twitter account van de Federatie van Ondernemingen in België. Dit is een non-profitorganisatie met het doel om de belangen van de bedrijven in België te behartigen.


Transformatie

Nadat het account in bezit kwam van de hacker, beging deze een transformatie. De hackers lieten het account erg lijken alsof ze waren aangesloten bij de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase. Vervolgens kreeg het de naam “Officiële Coinbase-promotieaccount” en kreeg het dezelfde profielfoto en omslagfoto van Coinbase. Ook kreeg het account een link naar coinbase.com. De hackers hebben er degelijk de moeite in gestoken om het allemaal echt te laten lijken.


Algemeen zwendelmodel

Middels een tweet promoten ze een algemeen model voor zwendels door slachtoffers aan te sporen om een kleine hoeveelheid crypto over te maken naar een bepaald adres. De actie bleek simpel: doe mee en win 3000 BTC. Het Twitter-account is inmiddels weer in het bezit van de originele eigenaar.