Hack Nieuws

Hack Nieuws

Twitter-account van Crypto Exchange Latoken gehackt

Het Twitter-account van de Russische cryptocurrency exchange genaamd Latoken is gehackt. De ‘hacker’, naar verluidt een ontevreden medewerker, plaatste berichten op hun Twitter waarin de exchange beschuldigd wordt van oplichterij.


Twitter-account wordt onderhanden genomen

De Twitter-posts beschuldigt de exchange van de promotie van “Scam IEO’s”. Hiermee zou het zijn klanten misleiden. Tevens werd de profielfoto van het Twitter-account veranderd in een scamwaarschuwingsafbeelding. De bio van het Twitter-account werd aangepast naar “LATOKEN is het toonaangevende SCAM-platform!”. De ‘hacker’ beweert dat de exchange hun werknemers oneerlijk behandeld en ontslaat zonder enige reden.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Vloekende & Schreeuwende CEO

Er zou hiernaast nog meer mis zijn met de Latoken cryptocurrency exchange. De hacker beschuldigt de exchange er namelijk ook van dat zij opzettelijk geld uit projecten proberen te smokkelen. Hiermee zou de oprichter van de Latoken-exchange, Valentin Preobrazhensky, een leugenaar zijn.

Het bleef echter niet bij alleen het Twitter-account van het bedrijf. De hacker plaatste namelijk een video van naar verluidt een online vergadering van het bedrijf. De CEO van Latoken zou hierin vloekend naar iemand schreeuwen in het gesprek.


Incident bevestigt door Latoken

Tevens benadrukte de hacker de Trust Pilot-review van Latoken. Deze komt neer op slechts 2 van de in totaal 5sterren. Volgens een waarschuwingsbericht op het Trust Pilot-platform zou de site echter misbruik detecteren op de Latoken-pagina. Het bericht stelt dat er een een aantal neprecensies zijn gedetecteerd, waardoor de score naar verwachting onnodig lager uitvalt.

De crypto-exchange heeft inmiddels via hun Telegram-kanaal het incident bevestigt. Ze hebben hierin een update gegeven waarin gebruikers over de hack geïnformeerd werden. Volgens de exchange komen de beschuldigingen van een ontevreden werknemer. Het team zou in contact zijn met Twitter-ondersteuning en de betrokken werknemer om het probleem verder op te lossen.


Reactie LATOKEN

In een reactie liet LATOKEN het volgende weten over de bovengenoemde problemen:

Op 24 januari 2022 ondervond LATOKEN tijdelijke problemen met het beheren van ons zakelijke Twitter-account als gevolg van ongeautoriseerde acties van een malafide medewerker die toegang had tot dit account.

In een tijdsbestek van een paar uur, totdat LATOKEN de toegang tot zijn Twitter herstelde, had die persoon kwaadaardige en lasterlijke inhoud op onze Twitter-feed geplaatst, wat een negatief imago van het bedrijf opleverde. Nadat de toegang tot het account was hersteld, werd al die inhoud verwijderd.

Wij zijn het niet eens met misleidende woorden als “gehackt”, “hacker”, “scam”, omdat al deze acties werden uitgevoerd door een medewerker van het bedrijf, die volledige toegang had tot ons Twitter-account. Onze beveiliging is nooit in gevaar gebracht door een externe partij en blijft uitstekend.

LATOKEN is sinds 2017 een toonaangevende en wereldwijde exchange voor startup-tokens, met meer dan 250 IEO’s en 2 miljoen geregistreerde gebruikers.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten