Nieuws, Trending

Twitter bekijkt mogelijkheden van Blockchain

De CEO van Twitter Jack Dorsey heeft voor een congrescommissie verteld dat het bedrijf onderzoek doet naar de blockchain-technologie. Twitter zou mogelijke toepassingen willen uitbreiden door middel van de blockchain.

Hoorzitting

Tijdens deze hoorzitting werden veel vragen gesteld over de transparantie van Twitter. Toen werd er door een vertegenwoordiger uit Californië, Doris Matsui, aan de Twitter CEO gevraagd welke potentiële toepassingen van de blockchain-technologie er door Twitter zou kunnen gebruiken. Volgens Dorsey wil Twitter de blockchain-technologie gaan gebruiken om verkeerde informatie en oplichting via het platform te bestrijden. Hier voegde hij het volgende aan toe: “Als allereerst moeten we beginnen bij de problemen die we proberen op te lossen en naar welke technologie beschikbaar is hiervoor. De technologie achter de Blockchain is er een waarvan ik denk dat het veel potentieel heeft dat op dit moment nog niet is benut. Ik denk dat Blockchain met name rond gedistribueerde handhaving potentieel biedt.”

Getuigenis

Dorsey moest eerder op de dag nog naar een vergadering bij Capitol Hill, waarbij Dorsey een getuigenis aflegde. Dit was tijdens een hoorzitting van een Senaatsintelligentiecommissie over vermeende inmenging via Twitter in de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. Na de bijeenkomsten vatte Dorsey enkele van zijn gedachten over het onderwerp samen in een Twitterbericht.