Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Twitter CFO zegt dat crypto nu te volatiel is om in te investeren

Maandag zei Twitter’s Chief Financial Officer Ned Segal dat investeren in crypto “momenteel geen zin heeft” vanwege de extreme marktvolatiliteit. Ook ligt het aan het gebrek aan boekhoudregels in de sector, zei Segal volgens een rapport in de Wall Street Journal.


CEO Jack Dorsey schuwt niet van crypto

Segal merkte op dat om Twitter in crypto te laten investeren, de social-mediagigant zijn huidige investeringsbeleid zou moeten wijzigen. Momenteel mag het bedrijf namelijk alleen stabiele activa zoals effecten op zijn balans aanhouden.

Terwijl Twitter’s CFO terughoudend lijkt om te investeren in crypto, heeft Twitter CEO en mede-oprichter Jack Dorsey enthousiast de wereld van digitale activa omarmd. 

In maart maakte Dorsey van zijn eerste tweet, de allereerste tweet ooit op Twitter, een NFT. Hij verkocht deze via de marktplaats Valuables voor een vorstelijk bedrag van $2,9 miljoen aan Bridge Oracle CEO Sina Estavi. Naast het experimenteren met NFT’s, is Dorsey ook een zelfverklaard Bitcoin-maximalist.

In oktober vorig jaar voegde een ander bedrijf van Dorsey, het betalingsbedrijf Square, $50 miljoen in Bitcoin toe aan zijn balans. Op de Bitcoin-conferentie van dit jaar in Miami vertelde hij ook aan een interviewer dat “Bitcoin absoluut alles verandert”. Hij was echter minder enthousiast over altcoins zoals Ethereum en Dogecoin. 


Het crypto-team van Twitter

Ondanks de zorgen van de CFO, wil Twitter graag de gedecentraliseerde technologie van blockchain omarmen. Vorige week kondigde het bedrijf aan dat het een blockchain-team aan het opzetten was om “manieren te onderzoeken om gedecentraliseerde technologieën in onze producten en infrastructuur op te nemen”.

De teamleider is een in Berlijn gevestigde crypto-ingenieur genaamd Tess Rinearson. Rinearson kondigde haar nieuwe rol op het platform aan op de dag dat het nieuws brak. Ze zei: “Ik ben blij om te delen dat ik me bij Twitter heb aangesloten, om een ​​nieuw team te leiden dat zich richt op crypto, blockchains en andere gedecentraliseerde technologieën, inclusief en verder gaand dan cryptovaluta.”

Segal denkt dus dat het verstandig is om op dit moment grootschalige crypto-investeringen tegen te houden. Twitter wil ondertussen zeker profiteren van de ontluikende belofte van blockchain. Details over hoe het dit zal bereiken zijn schaars, maar Twitter zou in de nabije toekomst heel waarschijnlijk op de blockchain kunnen functioneren. 

Bitcoin nieuws

Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni

Newsbit Gisteren 11:50 u leestijd 1 – 2 min

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten