Bitcoin,

Twitter-directeur Jack Dorsey: Bitcoin ‘Niet functioneel als valuta’

Square en Twitter CEO Jack Dorsey heeft gezegd dat Bitcoin (BTC) op grotere schaal zal worden aangenomen, maar het is nog te vroeg om het als een valuta te beschouwen.


Maak Bitcoin bruikbaarder en toegankelijker als valuta

Op 4 september vertelde de uitgesproken Bitcoin voorstander aan de Australian Financial Review dat hij ervan overtuigd is dat de nummer 1 cryptovaluta op grotere schaal zal worden aangenomen. Dorsey voegde er echter aan toe:

“Het is niet functioneel als een valuta. De pieken en dalen zijn als een investeerders activa en zijn gelijkwaardig aan goud. Wat we moeten doen, is het bruikbaarder en toegankelijker maken als valuta, maar we zijn er nog niet.”

Verder zei Dorsey, die de principes die Bitcoin en de gemeenschap eromheen hebben gecreëerd steunt, dat zodra crypto de valuta van het internet wordt, Square zich meer zou richten op diensten die waarde toevoegen in plaats van diensten waarmee geld kan worden verplaatst.

Dorsey was op bezoek in Melbourne voor de lancering van de Square Terminal, een alles-in-één creditcard- en debitcard machine.


Dorsey houdt van Bitcoin

Square kondigde voor het eerst aan in november 2017 dat het een BTC-handelsoptie zou vrijgeven waardoor zijn aandeel in vijf dagen met $1 miljard zou stijgen. In augustus 2019 voegde Dorsey toe:

We houden van je, Bitcoin […] we zagen 3,5 miljoen klanten Cash Card gebruiken in juni, meestal om meerdere keren per week te kopen. Onze ecosystemen voor verkopers en Cash-apps hebben ongelooflijke vooruitzichten voor de realisatie van ons doel om de economie sterker te maken.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC