Twitter, X
Blockchain

Twitter is nu de helft waard van de 44 miljard dollar die Elon Musk ervoor betaalde

Uit een interne memo blijkt dat het sociale mediaplatform van Elon Musk, voorheen bekend als Twitter, nu aanzienlijk minder waard is dan wat de techmiljardair ervoor heeft betaald in oktober vorig jaar. Volgens een rapport van Bloomberg van 30 oktober, worden de restricted stock units die recentelijk aan medewerkers van het bedrijf zijn uitgekeerd, gewaardeerd op $45 per aandeel.

Dit plaatst de totale waarde van het bedrijf op ongeveer $19 miljard, wat minder dan de helft is van de $44 miljard die Musk op 27 oktober 2022 voor het bedrijf heeft betaald.

X’s verminderde waarde en de impact van Musk

Sinds zijn overname van het platform heeft Musk diverse controversiële stappen ondernomen, waaronder de naamwijziging naar X, aanpassingen aan de inhoudsregels en het ontslag van ongeveer 80% van het personeel van het bedrijf.

Dagelijks actieve gebruikers van X is sinds de overname met bijna 20% gedaald. Bron: Wall Street Journal

De ingrijpende veranderingen door Musk, in combinatie met zijn opvallende aanwezigheid op het platform, lijken ook de populariteit van zijn bedrijf bij adverteerders te hebben verminderd. Bloomberg schat dat X nu ten minste de helft van zijn totale advertentie-inkomsten heeft verloren.

Financiële uitdagingen en toekomstvisie van X

In de tussentijd heeft de aanzienlijke inkomstendaling de zorgen over de schuldaflossing van Musk doen toenemen binnen het bedrijf als geheel. Op het moment van deze verklaring wordt geschat dat X een schuld van ongeveer $1,2 miljard heeft aan rentebetalingen, wat deel uitmaakt van een totale schuld van ongeveer $13 miljard.

Musk heeft expliciet aangegeven dat hij meer wil vertrouwen op betalende gebruikersabonnementen. Op dit moment heeft echter minder dan 1% van de totale gebruikersbasis van het platform ervoor gekozen om een premium abonnement af te nemen, wat neerkomt op jaarlijkse inkomsten van minder dan $120 miljoen.

Aan de andere kant hebben sommigen positieve aspecten gezien van Musk’s betrokkenheid bij het bedrijf. Een van de populaire toevoegingen aan het platform onder Musk is de mogelijkheid om individuele contentmakers te belonen via inkomstendeling.

Onlangs heeft Musk aangekondigd dat berichten die zijn gecorrigeerd met behulp van de Community Notes-functie niet langer in aanmerking komen voor inkomstendeling. Deze stap benadrukt het belang van nauwkeurige informatie boven puur virale en mogelijk onnauwkeurige inhoud.

Intussen heeft Musk herhaaldelijk verklaard dat hij van X een “alles-in-één-app” wil maken, geïnspireerd door de populaire super-apps in Azië, zoals WeChat. Dit zou betekenen dat het sociale mediaplatform wordt uitgebreid met een scala aan financiële diensten, video-oproepen en andere lifestyle-toepassingen.

Er bestaat ook hoop dat X in de toekomst op de een of andere manier cryptocurrency zal integreren.

Blockchain nieuws

Cryptofonds ter waarde van $500 miljoen kijkt naar Animoca Brands en Chainalysis
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Nvidia kondigt uitbreiding partnerschappen en vestiging in Vietnam aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%