Exchange Nieuws, Hack Nieuws

Twitter van KuCoin gehackt, aanvaller pakt 22.000 dollar

KuCoin verloor op 24 april voor een periode van ongeveer 45 minuten zijn Twitter account. De neppe activiteit op het account zorgde in die drie kwartier voor verliezen van ongeveer 22.000 dollar. KuCoin deelde al dat het de gebruikers die verliezen maakte in die tijdsperiode tegemoet wil komen.

Account snel terug

Uiteindelijk duurde de ellende niet heel lang voor KuCoin en is het bedrijf erin geslaagd om de boel snel te herstellen. Verder is er binnen het bedrijf een onderzoek naar de hack gestart. “We beginnen ook een grondig onderzoek naar het incident met Twitter, om te voorkomen dat er in de toekomst vergelijkbare dingen gebeuren”, aldus KuCoin.

Het beursplatform zelf is niet in gevaar. Wat dat betreft zou het kunnen dat de overname van het Twitter-account een zogenaamde inside job was. Maar dit is slechts één theorie die op dit moment nog niet ontkent of bevestigd is door KuCoin zelf.

De token van de beurs reageerde in principe niet heel heftig op de problemen op Twitter. Die handelde op een min van 1,38 procent en staat momenteel op 8,05 dollar per token. Daarmee heeft het project een market cap van 781,61 miljoen dollar, wat meer dan behoorlijk is.

Week van verliezen

Ook de token van KuCoin kon echter niet ontsnappen aan de ellende die we vorige week op de markten zagen. Over de afgelopen zeven dagen ging de KuCoin Token (KCT) met 9,30 procent onderuit tegen de Amerikaanse dollar.

De totale market cap van de markt is ongeveer met 9 procent gezakt sinds de hoogtepunten van midden-april. Bitcoin lijkt op dit moment even op adem te komen en moet daarna beslissen wat de volgende stap voor de koers zal worden.

Het is lastig om op dit moment mega positief zijn over de nabije toekomst van Bitcoin, omdat de macro-economische omstandigheden niet wijzen richting positiviteit. Ook de Amerikaanse Federal Reserve verwacht voor 2023 een “milde recessie” vanwege de renteverhogingen.

Exchange nieuws

Gary Gensler stelde zichzelf in 2019 voor als adviseur aan Binance
SEC: Binance heeft $12 miljard doorgesluisd naar bedrijven van Changpeng Zhao
Amerikaanse rechtbank dagvaardt Binance CEO Changpeng Zhao
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen