ChatGPT Robot
Hack

Twitteraccount van OpenAI CTO gehackt om scamcoin te promoten

Je kent OpenAI waarschijnlijk van het fantastische ChatGPT, dat de hele wereld momenteel in zijn greep lijkt te hebben. Nu is er echter wat minder leuk nieuws over OpenAI te melden, want het Twitter-account van de CTO is gehackt en vervolgens gebruikt om een scamcoin te promoten.

Het gaat om het account van Mita Murati, waarmee vervolgens een OPENAI token werd gepromoot.

Gelikte scam

We moeten toegeven dat de scam er zeer goed uitziet. Helemaal omdat het afkomstig is van het account van de CTO van OpenAI zelf, lijkt het om een echt project te gaan. “We zijn trots dat we $OPENAI kunnen presteren, een nieuwe token die gedreven is door op kunstmatige intelligentie gebaseerde taalmodellen”, aldus het bericht.

De kans is groot dat veel mensen in deze oplichterij getrapt zijn en geld verloren hebben op “de token van OpenAI.” Het zou natuurlijk razend interessant zijn als OpenAI daadwerkelijk met een token komt, waardoor het logisch is dat mensen investeren als ze dit voorbij zien komen.

Verder waren de hackers zo slim om reacties onder het bericht te beperken tot personen die Murati volgt, waardoor het lastig was om de scam te ontdekken. Het was voor de meeste mensen immers niet mogelijk om onder het bericht te reageren dat het foute boel was.

Sim Swap?

Ondertussen speculeert het internet over de oorzaak van de hack van Murati. Er bestaat een mogelijkheid dat het om een zogenaamde SIM-Swap gaat. “We weten niet precies wat er aan de hand is (SIM aanval?). Maar NO WAY dat dit de echte Mira is. Dit is oplichterij”, aldus Mark Jeffrey.

De hack van Murati laat eens te meer zien hoe belangrijk het is om op je hoede te zijn in deze wereld. Je kunt in crypto niets vertrouwen totdat je alles geverifieerd hebt. In principe is dat ook waar Satoshi Nakamoto Bitcoin in 2009 voor lanceerde.

Bitcoin is een valuta die ervoor zorgt dat je in principe niemand hoeft te vertrouwen om financiële transacties te doen of een vermogen te bewaren. Helaas heeft die financiële revolutie ook een hoop oplichters aangetrokken, wat we nu ook weer zien in de vorm van de zogenaamde OPENAI token.

Hack nieuws

Schuldeisers van Celsius signaleren hernieuwde phishing-aanvallen voorafgaand aan faillissementsplan
Mark Cuban verliest $870.000 in crypto-phishing-aanval
Lazarus Group richt zich op cryptobedrijven met APT-aanvallen
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit