Twitter wil de blockchain-technologie gaan inzetten op eigen platform

Twitter is naar verluidt van plan om zijn platform naar de blockchain te verplaatsen. Hierdoor wordt Twitter in één klap een enorm gedecentraliseerd sociaal netwerk. Dit werd duidelijk door een tweet van de Twitter CEO Jack Dorsey.


Nieuwe standaard voor Twitter

Dorsey plaatste onderstaande tweet afgelopen woensdag. Hierin gaf hij aan dat Twitter een klein team financiert om een gedecentraliseerde standaard voor sociale media te ontwikkelen. Naar verluidt wordt dit ontwikkeld om het platform van Twitter hier uiteindelijk naar te verplaatsen.

https://twitter.com/jack/status/1204766078468911106

Aanpakken verkeerde informatie

Volgens Dorsey brengt een gedecentraliseerde oplossing veel voordelen met zich mee. Een van de grote voordelen hiervan is dat de blockchain een mogelijkheid biedt om verkeerde informatie aan te pakken. Het gevolg hiervan is dat geen hele teams meer overuren hoeven te draaien om deze informatie op te sporen en eventueel te verwijderen.

Ook vindt Dorsey dat de blockchain meer controle verleent over een gedecentraliseerd netwerk. Hierdoor zal de inhoud die daarop wordt gedeeld beter worden verspreid, aldus Dorsey, wat weer kan leiden tot een beter bestuur van het netwerk.


Overstappen op blockchain

Het overstappen op de blockchain met een sociaal netwerk zo groot als Twitter is ambitieus. Echter kan dit leiden tot grote voordelen voor zowel gebruikers als het bedrijf zelf. Volgens Dorsey kan het een aantal jaar duren voordat het gehele platform is overgezet op de blockchain. Het feit dat dit wat langer duurt is echter geen probleem voor Twitter, die dit project graag wil financieren.

Wanneer het project daadwerkelijk wordt afgerond is nog onbekend.