Regulatie

Tyler Winklevoss: ‘Verbod op Bitcoin in de VS zeer onwaarschijnlijk’

De regering van de Verenigde Staten heeft de afgelopen jaren haar regelgeving op crypto in toenemende mate opgevoerd. Toch is een regelrecht verbod op Bitcoin zeer onwaarschijnlijk, volgens Gemini CEO en miljardair Tyler Winklevoss.


“Ik denk dat de VS Bitcoin nooit zal verbieden”

“Ik denk dat Amerika de Bitcoin nooit zal verbieden. Er is al te veel precedent geschapen in de rechtbanken. Het Coinflip-regelement, een van de Commodity Futures Trading Commission beschouwde Bitcoin als een handelsartikel zoals goud.”

“Je hebt het over bedrijven die banen bieden, de economie opbouwen en waarvan sommigen zelfs naar de beurs gaan. Ze worden belangrijke drijfveren van de aandelenmarkt. Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk om dat ongedaan te maken.”


Crypto en regelgeving

De crypto-wereld ging van start in 2009 met de introductie van de Bitcoin. Sindsdien is er een heel ecosysteem aan crypto projecten opgericht. Naarmate cryptocurrencies populairder werden kwam er ook meer regelgeving en dat is belangrijk.

Winklevoss noemde bovendien toezichthouders als belanghebbenden. Ze hebben het welzijn van bedrijven en consumenten in gedachten en zien de ontwikkeling ook als een waardevolle kans op innovatie.

“Een groot aantal mensen in Amerika gelooft in de waarde van cryptocurrencies. Daarom denk ik ook dat de kans bijna nihil is dat Bitcoin verbannen wordt, zei Winklevoss. Hij voegde eraan toe:

“Ik denk er trouwnes ook zo over met Engeland en Europa. Alle rechtsgebieden die vrije markten en open markten zijn en die in kapitalisme geloven, geloven ook in Bitcoin en crypto, en ik zie dat meer als een kans dan een dreiging.”

Hij wees er ook op dat het stoppen van Bitcoin in wezen aanzienlijke beperkingen op het internet als geheel zou vereisen, wat van invloed zou zijn op andere economische aspecten.