U.S. IRS geeft richtlijnen voor crypto-Airdrops en hard forks vrij

 

De federale belastingdienst van de Verenigde Staten heeft richtlijnen opgesteld voor belastingrapportage met betrekking tot cryptocurrency-airdrops en hard forks.


‘Een nieuwe handleiding’

In een aankondiging op 9 oktober kondigde de Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) de uitgifte van Revenue Ruling 2019-24 aan. In dit document worden veelgestelde vragen van belastingbetalers en belastinginners over crypto-hard forks en airdrops behandelt.

De handleiding beantwoordt ook vragen over cryptocurrency-transmissies voor beleggers die cryptocurrencies als kapitaalgoed hebben. IRS-commissaris Chuck Rettig zei:

“De nieuwe leidraad zal belastingbetalers en belastingprofessionals helpen beter te begrijpen hoe langdurige belastingprincipes van toepassing zijn in deze snel veranderende omgeving. We willen belastingbetalers helpen de rapportagevereisten te begrijpen en stappen ondernemen om een ​​eerlijke handhaving van de belastingwetten te ontwikkelen voor degenen die de regels niet naleven.”

De nieuwe leidraad van vandaag wordt toegevoegd aan Kennisgeving 2014-21. In deze versie staan “algemene principes van belastingwetgeving die bepalen dat virtuele onder federale belastingdoeleinden vallen.”

Lokay Cohen, de vice-president van crypto-belastingberekeningsplatform Bittax, vertelde dat dehandleiding onderscheidt maakt tussen hard forks en airdrops. Niet elke hard fork moet als airdrop worden behandeld. Degenen die nieuwe valuta in een hard fork ontvangen, moeten de activa aan de IRS rapporteren als bruto-inkomen.

Cohen verklaarde verder dat de recente richtlijnen volgen op een congresverzoek aan de IRS dat duidelijkheid zocht over belastingrapportage voor cryptocurrencies.


IRS stuurt brieven naar investeerders in cryptocurrency

Eerder dit jaar stuurde de IRS duizenden brieven aan investeerders in cryptocurrency om de vereisten voor crypto-belastingaangifte te verduidelijken. 10.000 crypto-investeerders ontvingen post van het bureau en vroegen sommigen om hun belastingaangifte te wijzigen, terwijl ze anderen vroegen belastingen en / of rente en boetes terug te betalen.

Gebruikmakend van de onzekerheid rond crypto-belastingrapportage, probeerden oplichters vervolgens investeerders hun digitale activa te stelen door brieven te sturen die beweerden afkomstig te zijn van de IRS. Sommige brieven beweerden dat een aanhoudingsbevel was uitgevaardigd tegen de ontvanger vanwege hun onbetaalde belastingverplichtingen en dat niet-betaling onmiddellijk tot een aanhouding of andere strafrechtelijke actie kon leiden.


Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken