Argentinië Vlag
Exchange

Uala van George Soros lanceert crypto-exchange in Bitcoin-gekke Argentinië

De Argentijnse fintech Uala, waar onder andere investeerders als George Soros en Steve Cohen achter zitten, heeft op vrijdag een Bitcoin-beurs gelanceerd. Via dit nieuwe platform van Uala is het voor klanten mogelijk om zowel Bitcoin als Ether te kopen met Argentijnse pesos.

Volgende mijlpaal voor Uala

De entree op de markt voor cryptocurrency’s markeert een volgende grote mijlpaal in de levensloop van Uala. Tijdens de laatste investeringsronde werd dit veelbelovende bedrijf gewaardeerd op 2,5 miljard dollar. Uala biedt op dit moment ook de mogelijkheid aan om met een prepaid kaart aankopen te doen in een mobiele app, die al meer dan 5 miljoen gebruikers heeft in Argentinië, Mexico en Colombia.

Over de keuze voor Argentinië om de cryptobeurs te lanceren is CEO Pierpaolo Barbieri duidelijk: “Argentinië is de beste markt om deze investering te maken, gegeven het feit dat het één van de landen is waar de adoptie het snelste groeit.” Ongeveer 4,5 miljoen van de 5 miljoen klanten van Uala bevinden zich in Argentinië, wat op zich ook een goede uitleg is voor de keuze van dat land.

Vanwege de strikte kapitaalcontroles die uitgaan van de overheid en de torenhoge inflatie die dit jaar weleens de 100 procent kan bereiken, zijn Argentijnen over het algemeen vatbaar voor het verhaal van Bitcoin. De waarde van de absolute schaarste van Bitcoin hoef je aan de gemiddelde Argentijn in ieder geval niet uit te leggen.

Binnen 5 jaar naar 25 miljoen gebruikers

Uala heeft grote ambities binnen Argentinië, want het wil binnen 5 jaar uitgroeien naar 25 miljoen gebruikers in het land. Dit wil het onder andere doen door Bitcoin zo toegankelijk mogelijk te maken voor de Argentijnse bevolking. Op dit moment is het bijvoorbeeld al mogelijk om Bitcoin te kopen voor minder dan 250 pesos, ongeveer anderhalve euro.

Naast investeringen van miljardairs als George Soros en Steve Cohen, wordt Uala ook gedekt door het Japanse conglomeraat SoftBank Group Corp. en de Chinese tech-gigant Tencent Holdings. Daarnaast zijn partijen als Goldman Ssachs, Ribbit Capital en Monashees vroege investeerders in het bedrijf.

Wat dat betreft zijn dit dus geen kleine jongens die de Argentijnse markt proberen te veroveren. Al die grote namen laten ook zien dat Bitcoin inmiddels een niveau heeft bereikt, waarop ook de grote spelers durven te investeren. Wie had ooit gedacht dat Goldman Sachs een partij als Uala van kapitaal zou voorzien.

Exchange nieuws

WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval
Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
FTX bereikt een schikking met de CFTC van bijna $13 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren