Ubisoft Blockchain
Blockchain

Ubisoft versterkt blockchain-gaming en wordt nieuwe validator voor XPLA-Netwerk

Ubisoft, bekend van populaire gamingfranchises als Assassin’s Creed en Just Dance, intensiveert zijn betrokkenheid bij blockchain-gaming. Het bedrijf heeft zich onlangs aangesloten als validator bij het XPLA-netwerk, een blockchain-ecosysteem opgezet door het traditionele gamebedrijf Com2uS. Dit markeert de voortzetting van Ubisoft’s ondersteuning aan diverse projecten binnen de blockchain-ruimte.

XPLA heeft nu 64 validators

De aankondiging kwam laat op donderdag van XPLA, dat nu trots is 64 validators in zijn ecosysteem te hebben. Validators spelen een cruciale rol in het waarborgen van de integriteit van de blockchain en het analyseren van data om operationele efficiëntie te bevorderen. “Het is een eer om Ubisoft te verwelkomen als een van onze validators,” zei Paul Kim, het hoofd van het XPLA-team. “We kijken ernaar uit om samen te werken aan het creëren van een transparanter en betrouwbaarder Web3-ecosysteem, gericht op het leveren van een meeslepende spelervaring wereldwijd.”

Ubisoft heeft eerder al ondersteuning geboden aan andere netwerken zoals Tezos, Hedera, en Cronos, en heeft geïnvesteerd in verscheidene projecten en startups door middel van zijn Entrepreneurs Lab-programma. “Door ons aan te sluiten bij het XPLA-mainnet als validator, omarmen we de visie van een gedecentraliseerd Web3-gamingecosysteem,” aldus Laetitia Leclerc, Business Analyst voor Blockchain Nodes bij Ubisoft. “Dit partnerschap biedt spannende nieuwe mogelijkheden voor samenwerking en streeft naar het creëren van boeiende en belonende ervaringen voor zowel Web3-spelers als ontwikkelaars.”

XPLA Foundation omvat diverse partners

De XPLA Foundation, die het mainnet beheert, omvat partners zoals Com2uS, Google Cloud, en Animoca Brands, en heeft al meerdere cryptogames gelanceerd, waaronder titels gebaseerd op bekende IP’s zoals Summoners War en The Walking Dead.

Naast de steun aan verschillende blockchain-netwerken, heeft Ubisoft ook geëxperimenteerd met op NFT gebaseerde projecten en NFT’s uitgebracht voor onder andere zijn Rabbids IP via The Sandbox. Recentelijk maakte Ubisoft bekend dat het zijn Watch Dogs-gamefranchise zal integreren in de NFT-kaartvechtgame Cross the Ages, waar het eerder in investeerde. Momenteel is Ubisoft bezig met de voorbereiding van zijn eerste originele NFT-game: Champions Tactics: Grimoria Chronicles, die zal worden uitgebracht op de Oasys blockchain.

Blockchain nieuws

Gebruikerservaring blijft grote uitdaging in de crypto-industrie
Nigeria verandert zijn blockchain-beleidscommissie
Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?