Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 1 miljoen Australiërs crypto bezitten

Het grote marktonderzoeksbureau genaamd Roy Morgan heeft een nieuw onderzoek afgerond naar het aantal crypto-bezitters in Australië. Uit hun resultaten blijkt dat inmiddels al meer dan 1 miljoen Australiërs in het bezit zijn van cryptocurrency.


Het grootste onafhankelijke onderzoeksbureau van Australië

Het onderzoek heeft gelopen van december 2021 tot en met februari van dit jaar. De resultaten zijn deze week gepresenteerd. Roy Morgan is al sinds 1941 actief en beschrijft zichzelf als het grootste onafhankelijke onderzoeksbureau van Australië met “een ongeëvenaarde reputatie voor betrouwbaar, nauwkeurig, zinvol, onthullend marktonderzoek.” Het heeft kantoren in heel Australië, maar ook in diverse andere landen waaronder Indonesië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het bedrijf meldde het volgende:

“Uit het laatste Roy Morgan-onderzoek naar de investeringen van Australiërs blijkt dat 5%, of meer dan 1 miljoen Australiërs van 18 jaar en ouder, nu ten minste één (1) cryptocurrency in hun bezit hebben.”


Australiërs van 50 jaar of ouder investeren het grootste bedrag

Naar verluidt is ongeveer 69% van de Australische investeerders in cryptocurrencies mannen. Mensen onder de 35 jaar zijn eerder houders van cryptocurrencies in Australië. De CEO van Roy Morgan Research, Michele Levine, zei het volgende:

“Deze ineenstorting van de markt betekent dat ongeveer 640.000 cryptocurrency-investeerders, bijna 60% van de markt, jonger zijn dan 35 jaar, vergeleken met 430.000 35+ (circa 40% van de markt).”

Verder laat het onderzoek zien dat Australiërs van 50 jaar of ouder gemiddeld het grootste bedrag in cryptocurrencies hebben geïnvesteerd. Naar verluidt bezitten zij gemiddeld $56.000. Hierover zegt het onderzoek het volgende:

“Deze omvang van de gemiddelde investering betekent dat de waarde van alle cryptocurrency-holdings voor mensen van 50 jaar en ouder ongeveer $7,6 miljard is, hoger dan bij iedere andere leeftijdsgroep en meer dan 35% van de totale markt.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten