Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

UNICEF lanceert NFT-collectie om scholen te helpen met internetverbinding

UNICEF heeft de lancering van zijn NFT’s aangekondigd op het Ethereum netwerk. Dit ter herdenking van de 75e verjaardag.


UNICEF lanceert op Ethereum-gebaseerde NFT-collectie

De verzameling is een tentoonstelling van de digitale kunstenaar Nadieh Bremer genaamd ” Patchwork Kingdoms“. UNICEF zegt dat de winst die het maakt met de NFT-lancering in januari 2022 zal gaan naar de ondersteuning van de vele projecten. Één hiervan is het Giga-initiatief om de internettoegang voor kinderen te financieren.

Het Giga Initiative, gelanceerd in 2019, is een wereldwijd project van UNICEF en de Internationale Telecommunicatie-unie van de VN. Het doel is om elke school met internet te verbinden, zodat kinderen kunnen profiteren van informatie en kansen van het internet.

De Patchwork Kingdom-collectie, gemaakt in samenwerking met NFT-marktplaats Snowcrash Labs, de Ethereum FoundationMetagood en anderen, bevat 1.000 NFT’s. UNICEF zegt dat, om het belang van Giga subtiel over te brengen, elke NFT is geschilderd met behulp van gegevens die het initiatief heeft verzameld van meer dan 282.000 scholen in 21 landen.

“In de NFT is elke school een klein vierkant geworden, in elkaar grijpend met andere scholen om koninkrijken te vormen, verdeeld tussen degenen die verbonden zijn met en niet verbonden met internet”.


UNICEF experimenteert al langer met crypto

UNICEF begeeft zich in blockchain-wereld sinds de lancering in 2019 van het CryptoFund. Hiermee kan de organisatie cryptocurrency ontvangen. Dit initiatief heeft veel aandacht (en donaties) aangetrokken. In april 2021 schonk bijvoorbeeld Huobi Charity Limited $1 miljoen in Bitcoin aan UNICEF.

Bovendien investeert UNICEF Innovation Fund al langer in blockchain. Ook financiert het open-source Web3-projecten in een vroeg stadium die mogelijk gevolgen kunnen hebben voor kinderen over de hele wereld.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten