Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Uniswap ruilt van plek met de Bitcoin op basis van vergoedingen

De vergoedingen van de liquiditeitsverschaffer voor Uniswap zijn gemiddeld hoger dan de Bitcoin (BTC) netwerkinkomsten.


Uniswap voorbij de Bitcoin op basis van vergoedingen

Uniswap heeft de Bitcoin twee dagen op rij overtroffen in termen van dagelijkse vergoedingen. Dit feit werd waargenomen door blogger Evan Van Ness. Hij bekeek de cijfers van CryptoFees, een website die de dagelijkse vergoedingen vergelijkt die door de beste blockchain-netwerken worden gegenereerd. Uniswap-oprichter Hayden Adams kwam snel met een bericht over de mijlpaal:

De Uniswap V2 LP vergoedingen waren eindelijk hoger dan de Bitcoin-netwerkkosten op basis van het 7-dagengemiddelde. Het zou nog hoger zijn als [cryptofees] V3 zouden volgen.”

Uniswap liet weten dat de afgelopen 24 uur $7,1 miljoen aan vergoedingen had gegenereerd. Dit in vergelijking met de $4,6 miljoen van Bitcoin. Critici wezen direct op de hoge transactie vergoedingen waarvoor Uniswap verantwoordelijk was. Adams wees er echter op dat de inkomsten in kwestie in feite het ruilen van vergoedingen waren die aan liquiditeitsverschaffers werden betaald in plaats van gas-vergoedingen. Hij zei zelfs dat de door Uniswap gegenereerde vergoedingen exponentieel hoger zijn dan de transactiekosten van de Bitcoin.

Uniswap heeft de Bitcoin nu twee dagen op rij ingehaald op basis van verdiende vergoedingen. Het gemiddelde over zeven dagen is nu ook hoger dan dat van de Bitcoin. Namelijk $5,9 miljoen vergeleken met de $5,3 miljoen van de Bitcoin.


Te hoge transactiekosten

Ethereum liep echter een straat voor op zowel Uniswap als Bitcoin met een dagelijkse vergoeding van bijna $90 miljoen vanwege recordhoge gas-kosten. Dit laat zien dat de layer-two scaling hard nodig is. Daarnaast stelt hij dat Uniswap-gebruikers vandaag alleen al ongeveer $42 miljoen aan gaskosten hebben uitgegeven, eraan toevoegend:

“Dit is bijna 5x wat er in dezelfde periode aan Bitcoin netwerkkosten is uitgegeven.”

Er was een golf aan klachten van Uniswap-gebruikers toen versie 3 op 5 mei naar buiten kwam. Dit omdat de gaskosten zelfs hoger leken te zijn dan voorheen. Dit probleem kan echter snel opgelost worden door een nieuwe update die binnenkort wordt gelanceerd. Volgens Bitinfocharts zijn de gemiddelde gasprijzen omhooggeschoten tot een recordhoogte van $68.

Toch is niet iedereen even enthousiast. Zo wezen mensen erop dat andere crypto projecten veel lagere transactiekosten bieden:

“Geweldig, implementeer nu een laag 2-schaalverdeling zodat Uniswap daadwerkelijk bruikbaar is voor niet-rijke gebruikers. Polygon staat klaar. Aave, Curve, Sushi, Pool zijn er allemaal klaar voor. De update is maanden verwijderd. Waarom wachten?”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten