Bitcoin

Uruguay installeert zijn eerste Bitcoin geldautomaat

Uruguay heeft zijn eerste Bitcoin (BTC) geldautomaat geïnstalleerd. Uruguay is het 11e Zuid Amerikaanse land die crypto publiekelijk aanmoedigt.


Crypto geldautomaten in Zuid-Amerika

Voor Uruguay had Zuid Amerika 79 geldautomaten. De eerste crypto geldautomaat van Uruguay is geïnstalleerd in de kustplaats Punta del Este, een belangrijke toeristische attractie in de regio.

Volgens Ámbito werd de eerste crypto geldautomaat van Uruguay geïnstalleerd in de kustplaats Punta del Este. Dit is een belangrijke toeristische attractie in de regio. De eerste Bitcoin geldautomaat van Uruguay is ontwikkeld en geïnstalleerd in samenwerking met twee lokale cryptobedrijven: URUbit en inBierto.

De crypto geldautomaat in Uruguay ondersteunt momenteel opnames en stortingen van vijf crypto valuta’s. Het gaat hier om Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), Binance USD (BUSD), Ferret Token (FRT) en Urubit (URUB). FRT en URUB zijn interne crypto valuta’s die worden beheerd en gedistribueerd door URUbit en inBierto.

Adolfo Varela, de CEO van inBierto, bevestigde dat het initiatief voor 100% werd gefinancierd door de regering van Uruguay. inBierto is een crypto investeringsplatform, dat ook lid is van de Uruguayaanse Kamer van Fintech (Cámara Uruguaya de Fintech). Dit is een startup accelerator gericht op de fintech sector. URUbit is een gedecentraliseerd token gemaakt in Uruguay en geïmplementeerd in de Binance Smart Chain (BSC).


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Colombia leidt Zuid-Amerikaanse markt

Gegevens van Coin ATM Radar laten zien dat Colombia de Zuid-Amerikaanse markt leidt met 31 crypto geldautomaten. Ze worden op de voet gevolgd door Brazilië en Argentinië met 22 en 11 automaten. Andere Zuid-Amerikaanse landen zoals Ecuador, Venezuela, Aruba en Saint Kits en Nevis hebben ook één cryptogeldautomaat geïnstalleerd.

Vorig jaar heeft een Uruguayaanse senator een conceptwetsvoorstel ingediend om crypto valuta te reguleren en bedrijven in staat te stellen crypto betalingen te accepteren. Echter was senator Juan Sartori niet enthousiast over het adopteren van crypto als wettig betaalmiddel. In plaats daarvan stelde hij het volgende voor:

“Vandaag presenteren we een wetsvoorstel dat een legitiem, legaal en veilig gebruik beoogt in bedrijven die verband houden met de productie en commercialisering van virtuele valuta in Uruguay.”

Bitcoin nieuws

Nederlandse crypto analist voorspelt: Bitcoin koers kan spoedig dalen naar $46.500
Inflatiedata januari mogelijk funest voor Bitcoin bullmarkt
Is DIT het signaal dat Bitcoin en aandelen hun top bereikt hebben?
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Dogecoin had gekocht
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high