Bitcoin

US Fed medewerker: 1 op de 4 mensen die Bitcoin gebruikt is crimineel

Een lid van de raad van bestuur van de Federal Reserve van Amerika vertelt te geloven dat één op de vier mensen die Bitcoin gebruikt crimineel is.

Lael Brainard, de medewerker in kwestie, benadrukt de risico’s die cryptocurrencies met zich mee brengen. De uitspraken deed ze vandaag tijdens een panel in Frankfurt.


Helft van BTC transacties heeft verband met illegale activiteiten

De medewerker van de Amerikaanse Federal Reserve was uitgenodigd voor het panel genaamd “Monetair beleid: de uitdagingen vooruit.” Een speciaal onderwerp dat werd besproken was “de illegale activiteiten waar Bitcoin bij betrokken is.”

Volgens Brainard gebruiken nog heel veel criminelen Bitcoin als transactie middelen.

“Slechts één derde van de populairste exchanges vereist ID-verificatie en een bewijs van adres om een storting of opname te kunnen voltooien. Dit is verontrustend, omdat een aantal studies concluderen dat cryptocurrencies een aanzienlijke hoeveelheid illegale activiteiten ondersteunen,” vertelde ze het publiek.

Brainard voege eraan toe dat ze denkt dat maar liefst 50 procent van alle Bitcoin transacties op de één of andere manier illegaal wordt uitgevoerd:

“Een onderzoek schat dat meer dan een kwart van de bitcoin-gebruikers en ongeveer de helft van de bitcoin-transacties verband houden met illegale activiteiten.”


Misvattingen over Bitcoin

De negatieve toon van de toespraak van de medewerkster draagt bij aan de zee van misvattingen over het echte gebruik van Bitcoins. Verschillende onderzoeken naar transacties leveren eigenlijk altijd tegengestelde conclusies op. Het blijkt namelijk dat criminelen nog altijd veel liever contact geld gebruiken dan Bitcoins of andere cryptocurrencies.

Wat wel een probleem is dat men niet kan zien hoeveel Bitcoins iemand bezit. Dit omdat één persoon een oneindig aantal wallet adressen kan beheren. De toespraak komt vlak voor de ingrijpende nieuwe cryptocurrency-regels die in de Europese Unie van kracht worden.

 

Bitcoin nieuws

BitMEX-oprichter: Volgende week begint nieuwe crypto Bull Run
Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC