Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

USDC kan nu 1000 transacties p/s uitvoeren

Doordat de stablecoin USDC op de Algorand blockchain is toegevoegd kan de munt nu meer dan 1.000 transacties per seconde uitvoeren.


Schaalbaar en vrijwel kosteloos

Als onderdeel van een initiatief om de stablecoin USDC naar andere blockchains te brengen, is de munt nu beschikbaar op de openbare Algorand blockchain. Dit komt bovenop de bestaande beschikbaarheid op de Ethereum blockchain.

Het aanbieden van USDC op Algorand geeft de munt de zogenoemde ‘layer 1 schaalbaarheid’. Hierdoor kan de munt meer dan 1.000 transacties per seconde uitvoeren. Daarbij komt dat de transactiekosten op slechts $0,0005 liggen.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor frictieloze reguliere betalingen en geavanceerde financiële toepassingen”, zei de oprichter van Algorand Inc. Zijnn naam is Silvio Micali, en hij voegde eraan toe:

“Deze lancering combineert het gemak van USDC en een geavanceerd protocol voor financiële uitwisseling waarin slimme Layer-1-contracten net zo eenvoudig en veilig zijn als gewone betalingen. “


Grote successen verwacht voor USDC

USDC werd in 2018 gelanceerd als een door de Amerikaanse dollar gesteunde stablecoin die draait op de Ethereum-blockchain. De USDC staat onder toezicht van het Center Consortium. In juni 2020 onthulde Center zijn Multichain USDC Framework, met als doel het token op andere ketens te lanceren. De CFO van Coinbase, genaamd Alesia Haas, zegt het volgende over deze ontwikkeling:

“Door USDC uit te breiden van Ethereum naar aanvullende blockchains zoals Algorand, zal USDC de flexibiliteit hebben om alles te ondersteunen. Denk hierbij aan opkomende DeFi-projecten tot grootschalige financiële instellingen. De lancering van vandaag betekent een aanzienlijke verbetering van de schaalbaarheid van USDC, waardoor de bruikbaarheid wordt verbeterd en het een aanzienlijk nuttiger protocol wordt voor het oplossen van reële financiële problemen.”

Coinbase en Circle zitten als medeoprichters achter het Center Consortium. USDC toont zijn populariteit en bereikte onlangs een marktkapitalisatie van $ 1 miljard.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten