USDC
Stablecoin

USDC van Circle overtreft Tether’s USD in aantal transacties

In een opmerkelijke ontwikkeling binnen de stablecoin-markt heeft Circle’s USDC de bekende marktleider Tether’s USD (USDT) ingehaald qua aantal transacties. Volgens on-chain analytics van betalingsgigant Visa registreerde USDC in april 2024 maar liefst 166,6 miljoen transacties, wat net iets meer is dan de 163,6 miljoen transacties van USDT.

Tether nog wel dominant in termen van marktkapitalisatie

Deze groei in transacties voor USDC is opvallend gezien het marktaandeel van Tether, dat nog steeds dominant is met een marktkapitalisatie van meer dan $110 miljard, wat neerkomt op ruim 68% van het totale stablecoin-marktaandeel. In vergelijking hiermee is de marktkapitalisatie van USDC $33,5 miljard, volgens recente gegevens van CoinMarketCap.

Alhoewel Tether’s USDT in termen van marktkapitalisatie en gebruikersaantal voorloopt – met meer dan 34,2 miljoen unieke wallets in april 2024 tegenover 9,57 miljoen voor USDC – toont de recente groei van USDC in transactievolume dat er significante veranderingen plaatsvinden op de markt.

Stablecoin-analysedashboard van Visa

De vier door Visa gevolgde stablecoins, waaronder Paxos-dollar (USDP) en PayPal’s USD, bereikten samen meer dan $2,3 biljoen in transactievolume over 352 miljoen transacties in de laatste 30 dagen. Dit toont de aanzienlijke activiteit en het belang van stablecoins, die handelaren de mogelijkheid bieden snel in en uit posities te bewegen binnen de cryptocurrency-markten.

Visa lanceerde eerder deze maand een stablecoin-analysedashboard, gericht op het bieden van duidelijke en toegankelijke gegevens over vier stablecoins verdeeld over negen blockchains. Dit initiatief moet helpen bij het doorbreken van de ‘ruis’ in de marktgegevens, wat van cruciaal belang is gezien de snelle evolutie van de cryptomarkt.

Stablecoins spelen een cruciale rol binnen de crypto-economie met een totale marktkapitalisatie van ongeveer $161 miljard, wat 6,63% van de totale cryptomarktkapitalisatie van $2,43 biljoen vertegenwoordigt, volgens cijfers van CoinGecko.

Stablecoin nieuws

Integratie van Oobit mobiele app stroomlijnt Tether-transacties op The Open Network (TON)
Tether CEO slaat keihard terug naar Ripple CEO Brad Garlinghouse
Ripple CEO waarschuwt: ‘Amerikaanse actie tegen Tether kan grote crypto-crisis teweegbrengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten