Nieuws, Trending

USDT-markt van Binance krijgt andere naam; Stablecoin-markt

De cryptocurrency exchange Binance heeft hun Tether (USDT) Markt hernoemt naar de gecombineerde Stablecoin Markt. Hiermee wil de exchange meer handelspartners van stablecoins proberen binnen te halen.

Geen nieuwe stablecoin

Binance merkt op dat de USDⓈ geen nieuwe stablecoin is. USDⓈ is echter het logo voor de nieuwe stablecoin markt op hun platform. Doormiddel van een aantal afzonderlijke aankondigen zullen de exacte paren hieraan worden verplaatst en/of toegevoegd. De zet van Binance komt niet zomaar uit de lucht vallen. Eerder deze maand kondigde het bedrijf al aan dat het zou beginnen met de USD-gekoppelde stablecoin USDC van blockchain-betaalbedrijf Circle. Hiervoor voegde Binance al ondersteuning toe aan de Paxos (PAX) en TrueUSD (TUSD).

Gezamelijk geïntroduceert

De USDC-token werd gezamenlijk geïntroduceerd door de Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase en Circle. Doordat de munt gekoppeld is aande Amerikaanse dollar, is deze munt voor 100% gedekt door de Amerikaanse dollar. Volgens de COO van Coinbase, Asiff Hirji, zijn de stablecoins die het bedrijf heeft uitgegeven 1:1 gesteund door de Amerikaanse dollar, volledig gecontroleerd, volledig transparant. Diezelfde maand bevond Tether (USDT) zich aan de bron van controverse nadat de volatiliteit ertoe leidde dat het zijn oude koppeling aan de Amerikaanse dollar verloor. Hierdoor daalde de waarde van de USDT tot de laagste waarde van de coin ooit; $0.91. De munt is hier echter weer uit opgestaan, op dit moment bedraagt de waarde van de munt $0.98.