Exchange Nieuws

Vanaf januari is het handelsvolume op WazirX met 76% afgenomen

De cryptocurrency exchange WazirX heeft een daling gezien 76% in hun gemiddelde handelsvolumes sinds het begin van 2022 tot en met 30 november van dit jaar.

Onzekerheid in crypto-land

Dat de handelsvolumes iets afgenomen zijn, is niet erg verassend. De gehele crypto-industrie heeft een aanzienlijke neergang doorgemaakt gedurende het jaar, met de ineenstorting van verschillende grote bedrijven en projecten als onder andere FTX, Terraform Labs en het Celsius Network. Dit heeft op zijn beurt weer een groot effect gehad op de prijzen van de digitale activa, wat ook geresulteerd heeft in momenteel wat lagere handelsvolumes.

Ook is de crypto-industrie in meerdere landen wereldwijd, waaronder ook India waar WazirX actief is, geconfronteerd met onzekerheid over een eventuele regelgeving. Het land zou volgens WazirX nog steeds op de rand van een onzekere toekomst staan, althans op het gebied van crypto. Er is nog geen vorm van regelgeving om de gebruikers in het rechtsgebied te beschermen in het geval van verliezen of slechte actoren in de industrie. Het is hierdoor relatief eenvoudig om bijvoorbeeld frauduleuze bedrijven te runnen om kwetsbare investeerders in de val te lokken.

Wordt gewerkt aan crypto-regulatie

In sommige andere landen wordt er hard gewerkt aan een vorm van crypto-regulatie. Zo is er al meerdere keren een belasting geïntroduceerd op de winsten van digitale activa, variërend van 20 tot 30%, waarmee de markt gereguleerd zou kunnen worden. Deze vorm van belasting is ook al in sommige landen doorgevoerd.

WazirX zei dat na het opleggen van belastingen op virtuele digitale activa investeerders zich terugtrokken omdat hun winst “niet voor hen zou zijn om te behouden”, wat resulteerde in een ongunstige situatie.

Volgens WazirX had deze factor ook een invloed op de handelsvolumes op het platform. “Vanaf april 2022, toen de belasting van kracht werd, zagen we een drastische daling van het aantal transacties per dag in vergelijking met vorig jaar of zelfs de maand daarvoor”, aldus het rapport.

Het is op dit moment nog niet bekend of en wanneer het handelsvolume op WazirX weer gaat stijgen. Dit hangt af van diverse factoren.

Exchange nieuws

Binance lanceert onbekende altcoin op platform
BUSD-stortingen en opnames via OCBS op Binance.US opgeschort
Matt Damon onthult waarom hij meedeed aan beruchte Crypto.com reclame
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden