Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Vandaag vervallen er $6 miljard aan Bitcoin opties

Ongeveer $6 miljard aan Bitcoin-optiecontracten lopen vandaag af. Nog nooit eerder is dit bedrag zo hoog geweest. De vraag die iedereen zich nu stelt is: Hoe zal de cryptomarkt reageren?


Hoge verkoopdruk wanneer opties vervallen is logisch

Analisten vertellen dat de afloop van $6 miljard aan BTC-opties zou kunnen leiden tot een grotere verkoopdruk en grote volatiliteit op de korte termijn.

Als we terugkijken naar de afgelopen drie maanden zien we dat eigenlijk elke laatste vrijdag van de maand de crypto prijzen zijn gedaald. De weken die erna volgen laten historisch gezien juist vaak een stijging zien, zo schrijft The Defiant.

Gegevens van Bybt geven aan dat 90% van de openstaande rente via het Deribit-derivatenplatform komt en dat het max pain-niveau $40.000 is. Openstaande rente verwijst naar het totale aantal uitstaande derivatencontracten dat niet is afgewikkeld. De Max Pain is de prijs waarvoor optieverkopers het minste geld verschuldigd zijn aan optiekopers.

“De maximale pijnprijs is meer dan $10K onder de huidige prijs van BTC, een teken dat er tot vrijdag een grote verkoopdruk kan zijn.”


Bitcoin investeerders zijn enorm bullish

Ondanks dat BTC het de afgelopen week zwaar heeft gehad zijn optie-kopers enorm bullish. Uit een tweet van de medeoprichters van Glassnode blijkt dat een groot deel van de kopers verwachten dat de Bitcoin prijs kan stijgen tot $80.000.

Ook analist Ran Neuer verwacht dat de BTC koers in de komende dagen weer zal stijgen. Dit omdat de Bitcoin oversold was zonder onderliggende fundamentele redenen. Hij schreef:

“$6 miljard aan futures vervallen vandaag en Bitcoin hield stand! De verkopers waren niet in staat om $50k te breken en dus zijn de shorters uit het spel! Ik verwacht een grote short squeeze in de komende 4 dagen! Ik ga all-in!”

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt
Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet
Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten