ethetf
Ethereum

VanEck CEO: grote problemen voor Ethereum in mei

De CEO van investeringsfirma VanEck verwacht niet dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in mei de felbegeerde Spot Ethereum ETFs zal goedkeuren. Dat zou slecht nieuws kunnen betekenen voor de Ethereum koers, die net weer een beetje aan een opleving leek te beginnen ten opzichte van Bitcoin.

SEC stil over Ethereum ETF, VanEck verwacht afwijzing

Jan van Eck zei in een interview met CNBC op 9 april dat de aanvraag van zijn bedrijf voor een spot Ethereum ETF “waarschijnlijk zal worden afgewezen.” Hij merkte op dat VanEck samen met ARK Invest van Cathie Wood als eersten een aanvraag indienden voor een spot Ether ETF in de Verenigde Staten. Beide wachten op een definitieve beslissing op respectievelijk 23 en 24 mei.

“Volgens de juridische procedure geven toezichthouders commentaar op een aanvraag. Dit gebeurde wekenlang voor de goedkeuring van de Bitcoin ETF’s, maar nu valt er niks te horen over Ethereum.”

vanecketf
Jan van Eck over ETH ETF’s. Bron: CNBC

“Radio-stilte” wijst op afwijzing

Meerdere commentatoren, waaronder senior Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas, zien de aanhoudende “radio-stilte” tussen de toezichthouder en potentiële fonds-uitgevers ook als een belangrijke reden waarom een goedkeuring van een ETF in mei steeds onwaarschijnlijker lijkt.

De aanvraag van VanEck voor een Ether ETF staat op 23 mei op de agenda voor een definitieve beslissing. Het is de eerste van de zeven fondsaanbieders, waaronder Grayscale, BlackRock en Fidelity, die op goedkeuring wachten.

VanEck
ETF toepassingen. Bron: Bloomberg

Balchunas verlaagde zijn kansen op goedkeuring van een Ether ETF in mei van 70% naar 35%. De analist herhaalde zijn standpunt over de lopende goedkeuringen en sloot zich aan bij de sentimenten van Van Eck in een online bericht op 9 april.

“Zoals we al zeiden, moet de SEC commentaar geven op de aanvraagdocumenten (de ‘kritieke feedback’ die hij noemt) en dat gebeurt nog steeds niet, zelfs niet in persoon.”

Een andere ETF-analist, James Seyffart, was het daarmee eens en zei dat “geen commentaar/interactie een slecht teken is.”

“Er is geen reden voor de SEC om maandenlang absoluut niets te doen, terwijl we wisten dat dit eraan zat te komen,” voegde hij eraan toe.

Ethereum nieuws

Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Ethereum vs Bitcoin: Kan ETH zich herpakken in mei?
SEC en Gensler geloofden dat Ethereum minstens een jaar lang een niet-geregistreerd effect was
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’