Nieuws

VanEck dient ETF die de prestaties van cryptobedrijven volgt in

VanEck is van plan om een digitaal asset-gerelateerde exchange traded fund (ETF) te lanceren. VanEck is een grote vermogensbeheerder uit de Verenigde Staten (VS).


Digital Assets ETF

De ETF heeft naar verluidt de naam ‘Digital Assets ETF’ gekregen, zo blijkt uit de aanvraag van 21 januari 2021. Naar verluidt volgt het nieuwe fonds de prijs en prestaties van de wereldwijde digitale activa-aandelen index, die beheerd wordt door zijn dochteronderneming MV Index Solutions. Deze index volgt de prestaties van digitale activa.

Volgens een toelichting van VanEck, verwijzen bedrijven met digitale activa naar digitale activa exchanges, betalingsgateways, mining-activiteiten, software, apparatuur en technologie of diensten aan de digitale-industrie en anderen exploiteren.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


In aanmerking komen voor index

Om in aanmerking te komen voor de index, moeten bedrijven minstens 50% van hun inkomsten genereren uit digitale activa. VanEck is in de VS het eerste bedrijf geweest dat ooit een Bitcoin (BTC)-ETF aangevraagd heeft. Alhoewel verschillende pogingen om hier goedkeuring voor te krijgen mislukt zijn, heeft het bedrijf onlangs een nieuwe poging gewaagd.

Aangezien dit momenteel nog wordt beoordeeld, is het niet bekend of deze aanvraag goedgekeurd of afgekeurd zal worden. VanEck wordt tevens geconfronteerd met een rechtszaak over zijn nieuwste BTC ETF, wegens gepleegd plagiaat. Of dit daadwerkelijk klopt is nog onbekend, maar mocht dit waar zijn zou dit niet helpen bij het ontvangen van een goedkeuring ervan. Het is echter nog afwachten wat het onderzoek hierover gaat vertellen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten