Newsbit

Bakkt

VanEck dient opnieuw aanvraag voor Bitcoin ETF in

Bakkt

Investeringsmaatschappij VanEck heeft een nieuwe Bitcoin ETF aanvraag ingediend, een paar dagen nadat voormalig voorzitter Jay Clayton zijn positie heeft verlaten.


Is het tijd voor een Bitcoin ETF?

Investeringsmaatschappij VanEck heeft zijn aanvraag voor een Bitcoin Exchange Traded Fund opnieuw ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, een jaar nadat het zijn eerdere aanvraag had ingetrokken.

VanEck trok zijn laatste poging tot een ETF in op 17 september 2019, nadat verschillende pogingen waren tegengehouden. De SEC heeft elke inzending van Bitcoin ETF’s geblokkeerd omdat ze denken dat de Bitcoin markt vatbaar is voor manipulatie.

In een interview, die gehouden werd in september 2019 met de CNBC, zei voormalig SEC-voorzitter Jay Clayton: “Hoe weten we dat we deze crypto-activa veilig kunnen bewaren en in bezit kunnen houden, aangezien cypto handel op grotendeels ongereguleerde beurzen plaatsvindt? Zolang we zeker zijn dat de prijzen niet gemanipuleerd worden kunnen we geen BTC ETF toelaten.

Met Exchange Traded Funds, ook wel ETF’s genoemd, kun je ‘mandjes’ met activa op de aandelenmarkt verhandelen. Aandelen in een Bitcoin ETF zouden de prijs van Bitcoin volgen, wat betekent dat een Bitcoin ETF handelaren in staat zal stellen om Bitcoin op de aandelenmarkt te verhandelen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


VanEck is de beste kandidaat

Hoe groot de kans is dat er nu eindelijk een Bitcoin ETF goedgekeurd wordt is nog maar de vraag. Wel is VanEck verreweg de beste en meest volhardende kandidaat. Tot nu toe bleef de oud voorzitter, Clayton, het blokkeren maar nu hij weg is liggen er misschien wel kansen.

Crypto analist Mati Greenspan zegt het volgende over een mogelijke ETF: “We hopen echt dat er een Bitcoin ETF komt, aangezien het bijzonder nuttig zal zijn in deze tijd van grote institutionele vraag.”

Als de Bitcoin ETF van VanEck succesvol is, wordt deze op de Cboe BZX beurs verhandeld als de VanEck Bitcoin Trust. Toch moeten we er direct vanuit gaan dat er op korte termijn een Bitcoin ETF zal komen. De onderliggende kwestie van marktintegriteit die door de SEC aan de orde is gesteld is namelijk nog altijd een probleem.

Maar een aanvraag voor een Bitcoin ETF maakt geen Bitcoin ETF. “Het is een positief teken”, zei Joel Edgerton, COO van bitFlyer, tegen Decrypt, “maar de onderliggende kwestie van marktintegriteit die door de SEC aan de orde is gesteld, is in de indiening niet volledig aangepakt.”

“We hebben een markt-toezicht-mechanisme nodig om mogelijke prijsmanipulatie een halt toe te roepen en de door Van Eck voorgestelde methode is misschien niet voldoende voor de inkomende toezichthouders”, vertelt Joel Edgerton, COO van bitFlyer.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top