ethereum
Ethereum

VanEck: ‘Ethereum ETFs kunnen groter worden dan Bitcoin ETFs’

De uitgever van de VanEck Bitcoin Trust besloot deze week zijn managementfee voor de Bitcoin ETF voor een beperkte periode tot “nul” te verlagen; in een poging om meer kapitaal naar het fonds te trekken. Nu doet VanEck hele opvallend uitspraken, omdat het stelt dat de Ethereum ETFs weleens meer succes kunnen boeken dan de Bitcoin ETFs.

Waar baseren de analisten van VanEck zich op voor deze uitspraken?

Is een Ethereum ETF wel nodig?

Sommige investeerders zien een Ethereum ETF helemaal niet zitten, omdat het volgens hen onmogelijk is om aanspraak te maken op de staking-beloningen met een ETF. Zij beweren dat mensen beter af zijn als ze hun eigen Ethereum kopen en deze vervolgens staken.

Maar VanEck, een wereldwijde investeringsfirma met een eigen Spot Bitcoin ETF, denkt dat een Ethereum ETF op gigantisch veel vraag kan rekenen.

“Vanuit het perspectief van de markt denk ik dat een Ethereum ETF in potentie even groot, zo niet groter kan zijn dan de Spot Bitcoin ETFs”, aldus VanEck Portfolio Manager Pranav Kanade.

Daarvoor moet er gigantisch veel kapitaal richting Ethereum stromen, want de Spot Bitcoin ETFs realiseerden een instroom van meer dan 10 miljard dollar in slechts twee maanden.

Waarom is VanEck zo bullish over Ethereum?

“De wereld van investeerders die op zoek is naar cash-producerende assets is gigantisch en Ethereum genereert natuurlijk transactiekosten, die naar de tokenhouders gaan via Proof-of-Stake. Zelfs als je geen ETF hebt, dan kan staking daar een deel van beschikbaar maken.

Het blijft een cash-producerende asset, dus ik denk dat Ethereum logischer is als asset voor mensen dan Bitcoin”, aldus Pranav Kanade.

Op Coinbase kunnen gebruikers nu ook al zo’n 3 procent rendement pakken over hun Ethereum. Uiteindelijk is het voor investeerders natuurlijk niet het rendement op de asset zelf, maar moet de onderliggende asset de doorslag geven.

Terra Luna betaalde ook 20 procent op zijn stablecoin en we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Nu is Ethereum niet te vergelijken met Terra Luna, maar de eerste echte succesvolle toepassing van Ethereum moet nog komen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog 15 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC