Ethereum, Ether, ETH
Ethereum

VanEck: ‘Ethereum koers van 51.000 dollar is mogelijk’

De grote wereldwijde fondsbeheerder VanEck is extreem bullish over Ethereum, zo blijkt uit hun laatste voorspelling. In een nieuw onderzoeksrapport schrijft het over de mogelijkheid dat Ethereum binnen een periode van zeven jaar (voor het einde van het decennium) richting een koers van 51.000 dollar kan stijgen als bepaalde omstandigheden zich voordoen.

Waarom verwachten ze dit?

VanEck heeft deze hoge verwachtingen omdat zij denken dat Ethereum het in zich heeft om het dominante open-source wereldwijde settlement netwerk te worden. In die rol zou Ethereum een substantiële portie van de commerciële activiteit van verschillende sectoren aantrekken waarin veel potentie is voor de toepassing van smart contracts.

“In een portfolio van vergelijkbare smart contract platforms voelt het alsof we een collectie van call-opties bezitten, waarbij het dominant platform waarschijnlijk het grootste marktaandeel pakt”, aldus de analyse van VanEck.

Het lijkt er dus op dat VanEck een portfolio van verschillende smart contract munten heeft, waarin Ethereum de grootste rol speelt. Toch sluiten ze hun ogen niet voor de mogelijkheid dat andere smart contract platforms ook groot worden.

Uiteindelijk zien ze drie mogelijkheden voor Ethereum. De eerste is het meest bearish scenario, waarin Ethereum een koers van 343,29 dollar zou bereiken in 2030. In het normale scenario voorzien ze een koers van 11.848,62 dollar en in het bullish scenario een koers van 51.006 dollar.

Gelijkenis met Bitcoin

In het onderzoeksrapport schrijft VanEck dat Ethereum op weg is om een soort store-of-value asset te worden, zoals Bitcoin dat ook is. “Als laatste zien we dat Ethereum zich evolueert in meer dan een transactionele valuta of een grondstof zoals olie of aardgas”, aldus VanEck.

Volgens VanEck is Ethereum niet zo’n complete store-of-value als Bitcoin. Dat komt omdat de afgelopen jaren hebben bewezen dat de computercode van Ethereum behoorlijk aan verandering onderhevig is.

Tot nu toe is die verandering vooral positief geweest voor de schaarst van Ethereum, maar dat zou in theorie kunnen veranderen. De code van Bitcoin is wat de supply betreft helemaal muurvast.

VanEck ziet Ethereum vooral als een store-of-value om het menselijk kapitaal in een samenleving tot bloei te brengen.

Ethereum nieuws

Justin Sun tempert verwachtingen: geen Ethereum ETF deze maand
Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?