Welke altcoin stijgt?
Ethereum

VanEck is uiterst positief over deze cryptomunten

De analisten bij fondsbeheerder VanEck, ook een uitgever van een Spot Bitcoin ETF, zijn heel bullish over Ethereum en de vele Layer-2 oplossingen die het kent. Volgens VanEck is het een kwestie van tijd voordat die Layer-2 oplossingen (Arbitrum, Polygon en dergelijke) een market cap van 1 biljoen dollar bij elkaar verzamelen.

Deze Layer-2 oplossingen zijn volgens VanEck “het antwoord” op het belangrijkste probleem van Ethereum, namelijk de schaalbaarheid van de technologie.

Hoe komt VanEck bij die $1 biljoen?

Busha en Sigel van VanEck bereikten die voorspelling van de market cap van 1 biljoen dollar voor Layer-2 oplossingen van Ethereum op basis van hun verwachting dat Ethereum 60 procent van de markt voor publieke blockchains zal innemen. Dat percentage vermenigvuldigden ze vervolgens met een schatting van de volumes die de assets binnen het ecosysteem van Ethereum gaan draaien.

Op dit moment zijn er 46 Layer-2 oplossingen voor Ethereum die een totaal van 39 miljard dollar aan assets beheren. Arbitrum is met 18 miljard dollar de grootste, zo blijkt uit de data van L2BEAT.

“De dominantie van Ethereum op het gebied van smart contracts staat voor één crucial horde: schaalbaarheid. Hoewel het netwerk ongeëvenaard is op het gebied van veiligheid en decentralisatie, schieten de transactiekosten en tijden omhoog als het gebruik van het netwerk toeneemt”, aldus de analisten van VanEck.

Om die reden is de verdere ontwikkeling van Ethereum gericht op het verbeteren van zijn capaciteiten om transactiedata van Layer-2 oplossingen te verwerken. Ook de recente Dencun-upgrade heeft hier aan bijgedragen.

Meer omzet voor Layer-2 oplossingen

De analist zegt dat er veel toekomstige potentie is voor Layer-2 oplossingen om meer omzet te generen. “Wij verwachten dat de L2 omzetten die van Ethereum zullen overstijgen, omdat Ethereum de capaciteit van L2-oplossingen niet kan evenaren”, aldus Bush en Sigel.

Het lastige aan deze sector is de enorme concurrentie, die het volgens de analisten lastig maakt om te voorspellen welke munten in de toekomst zullen domineren.

Verder voorspellen ze dat er in de toekomst duizenden L2s zullen bestaan, die voor specifieke doeleinden ontworpen zijn; terwijl er in de algemene L2-markt slechts een paar grote spelers overblijven.

Een hoop onzekerheden dus, maar over het algemeen een bullish verhaal van de analisten van VanEck.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?