Bitcoin Nieuws

VanEck laat zien waarom grote investeerders Bitcoin moeten hebben

Het rapport suggereert dat institutionele beleggers een klein percentage van hun kapitaal moeten toewijzen aan Bitcoin (BTC).


Risk and return profile

Het rapport, waarin geschreven wordt dat institutionele beleggers een klein percentage van hun geld in Bitcoin moeten stoppen, werd op 29 januari gepubliceerd door vermogensbeheerder VanEck. Volgens het rapport, “kan Bitcoin het risk and return profiel van institutionele beleggingsportfolio’s verbeteren.”

De onderzoekers beweren ook het volgende:

“Een kleine toewijzing aan verbeterde het cumulatieve rendement van 60% aandelen en 40% obligaties aanzienlijk. Terwijl de volatiliteit slechts minimaal werd beïnvloed.”


Obstakels voor acceptatie

Van alle portfolio’s die VanEck in overweging nam, was degene die consistent het hoogste rendement vertoonde degene met 3% in Bitcoin. Toch leggen ze in het rapport uit dat de aard van de munt het lastig maakt voor institutionele investeerders. Zeker het gebrek aan regelgeving en infrastructuur met de kapitaalmarkt is een obstakel voor deze grote partijen.

VanEck beweert ook dat de Bitcoin voor digitaal goud kan worden aangezien. Dit dankzij zijn schaarste, geldwaarde en gemak van overdracht. De onderzoekers geven toe dat het geen valuta is, maar dat het wel het potentieel heeft om er één te worden:

“Bitcoin is geen valuta, maar het is wel geld. In de toekomst kan het misschien wel een valuta worden.”

Een diepgaande vergelijking met de kenmerken van de Amerikaanse dollar, goud en Bitcoin in het rapport suggereert nog iets anders. Bitcoin heeft meer functies die wenselijk zijn voor een activa dan goud dat heeft.

Velen in de crypto-gemeenschap hebben hoge verwachtingen van de Bitcoin als investering. De Oprichter Morgan Creek Digital stelde dat het bereiken van de $10.000 slechts de eerste stap is op weg naar de $100.000 in 2021.

 

Bitcoin nieuws

Amerikanen halen in 3 maanden recordbedrag van $472 miljard weg bij banken
Bitcoin-miljonair wordt na vermissing dood gevonden
Bitcoin gedraagt zich weer als de koning in 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking