vaneck
Bitcoin

VanEck: ‘Mensen onderschatten de potentie van Bitcoin en crypto’

Gabor Gurbacs, adviseur bij Spot Bitcoin ETF uitgever VanEck, heeft recentelijk commentaar geleverd op de ontwikkelingen binnen de blockchain-industrie in 2024. “Ik geloof dat de ontwikkelingen van vandaag zich duidelijk onderscheiden van de oude ‘blockchain dit, blockchain dat’-verhalen,” voegde hij toe. Waarmee hij wil aangeven dat er nu daadwerkelijk interessante dingen gebeuren.

Hiermee doelt hij uiteraard ook op de door VanEck uitgegeven Spot Bitcoin ETF.

De onderschatte kracht van Blockchain

Op X, voorheen bekend als Twitter, benadrukt Gabor Gurbacs dat velen de potentie en investeringsmogelijkheden in de crypto-industrie onderschatten, en hij trekt vergelijkingen met eerdere sceptische houdingen die uiteindelijk ongegrond bleken.

“Hetzelfde gebeurde met ETF’s. Nu is het een branche van 9 biljoen dollar.”

De eerste exchange-traded fund (ETF), SPY, zag het levenslicht in 1993 en schreef geschiedenis als de eerste ETF genoteerd aan een nationale beurs. Tegenwoordig blijft het een van ‘s werelds meest actief verhandelde ETF’s.

“Grote ontwikkelingen en kapitaal stromen nu naar deze sector. Het draait niet zozeer om blockchains, maar om het heroverwegen en hervormen van kapitaalmarkten,” merkt Gurbacs op. Hij benadrukt dat het narratief verschoven is van eenvoudige verhalen over de mogelijkheden van blockchain:

“De ontwikkelingen van vandaag onderscheiden zich duidelijk van de oude ‘blockchain dit, blockchain dat’ verhalen.”

Dit is slechts het begin voor bedrijven die Bitcoin-producten willen introduceren. Op 12 januari werd er naar buiten gebracht dat Grayscale Investments een aanvraag zal indienen voor een gedekte call Bitcoin ETF, waarmee beleggers inkomsten kunnen genereren uit opties op hun Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Gurbacs verzet zich echter tegen degenen die de recente uitspraken van BlackRock CEO Larry Fink over tokenisatie in twijfel trekken.

“97% van de mensen die lachen om Larry Fink en zijn opmerkingen over tokenisatie als zijn volgende focus, begrijpen niet hoe gebroken kapitaalmarkten zijn.”

Tokenisatie van activa is de digitale weergave van fysieke activa op de blockchain. Het biedt voordelen zoals verbeterde transparantie, en toegang tot gefractioneerde activa wordt vereenvoudigd door eigendomssplitsing op de blockchain mogelijk te maken.

Dit volgt op recente berichtgeving dat Fink’s visie zich uitstrekt tot het idee dat ETF’s uiteindelijk elke activaklasse zullen transformeren. Bovendien is de ultieme stap de tokenisering van activa.

De over het hoofd geziene visie op moderne kapitaalmarkten

“Het ontbrak mensen decennialang aan serieuze reflectie over hoe moderne kapitaalmarkten er zouden moeten uitzien,” merkt hij op. Binnen de sector wordt veel gespeculeerd over welk verhaal de volgende grote ontwikkeling zal zijn in de wereld van crypto.

Tot het afgelopen jaar kreeg op AI gerichte crypto niet veel aandacht. In 2023 veranderde dit echter drastisch, vooral door de opkomst van generatieve AI-chatbots zoals OpenAI’s ChatGPT en Google’s Bard.

Recentelijk heeft Binance ook commentaar geleverd op het succes van AI-gerelateerde cryptomunten in 2023.

“De belangstelling voor kunstmatige intelligentie (‘AI’) heeft de afgelopen maanden een opleving gekend, zoals blijkt uit Google-zoektrends en de stijgende prijzen van AI-gerelateerde tokens.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dit is de laatste kans om Bitcoin en Ethereum te kopen, voordat de grote rally start
Bitcoin wankelt: Crypto analisten waarschuwen voor flinke correctie
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Crypto analist doet ‘rationele’ Bitcoin prijsvoorspelling
4 redenen waarom de Bitcoin koers daalt vandaag