Exchange Nieuws

Veel problemen gemeld bij cryptodiensten vanwege extreme marktvolatiliteit

Waar de cryptomarkt en dan met name Bitcoin (BTC) vandaag enorme volatiliteit zien, is het siteverkeer op grote cryptocurrency exchanges enorm. Dit internetverkeer lag zelfs zo hoog dat de websites van de exchanges regelmatig even uitvielen of enorm lange laadtijden hadden.


Meerdere exchanges hebben problemen

Zo meldde gebruikers van onder andere Binance & Coinbase dat er vertragingen waren bij het opnemen van Ethereum (ETH) en ERC-20-gerelateerde tokens. De reden hiervoor was naar verluid congestie op het Ethereum-netwerk. Ook was de website van beide partijen naar verluidt zo druk bezocht dat de laadtijden aanzienlijk langer waren en dat in sommige gevallen de website niet geladen kon worden. Dit heeft er op zijn beurt toe geleid dat sommige crypto-gebruikers de marktactiviteit en -handel gedurende een kritieke tijd niet konden controleren.

Ook de Gemini exchange van de gebroeders Winklevoss zou hardnekkige problemen hebben gehad door het enorme extra internetverkeer. Hierdoor waren zij genoodzaakt om noodonderhoud uit te voeren waarmee de problemen zouden kunnen worden verholpen. In de tussentijd zouden alle klantaccounts en -fondsen volledig veilig blijven, gebruikers hoeven in dat opzicht dus niets te vrezen.


Wellicht enorme schades

Door de uitval van meerdere exchanges zijn er wellicht enorme schades aangebracht. Dit komt doordat de markt enorm volatiel was, waardoor gigantische prijsbewegingen gemaakt werden. Alhoewel de fondsen van de gebruikers op het platform ten alle tijden veilig waren, kan dit mogelijk grote gevolgen hebben voor de gebruikers. Doordat de gebruikers hierdoor geen toegang hebben tot hun accounts, kan deze schade echter nog verder oplopen.

Ook zien een aantal gebruikers wellicht potentiële winsten verdampen doordat zij niet kunnen kopen op het moment dat zij dat graag zouden willen doen. Zowel de kopers als de verkopers zijn hierdoor benadeeld.

De recente prijsdalingen kunnen worden vergeleken met wat wordt omschreven als het ‘cryptocurrency bloedbad van 2021’. Dit is een verwijzing naar de crypto marktdaling van maart 2020, waarin BTC maar liefst van de ene op de andere dag daalde naar slechts circa $3.000 (circa €2.455). Waar BTC eerder vandaag daalde tot circa $30.000 (circa €24.550), lijkt de top cryptocurrency zich te herstellen. 1 BTC wordt nu verhandeld voor circa $37.000 (circa €30.290) per stuk, een daling van ruim 13% in 24 uur tijd.

BTC is niet de enige cryptocurrency die met dubbele cijfers daalt: vrijwel ieder cryptocurrency project laat een daling van dubbele cijfers zien.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten