Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Veiligheidsdienst Rusland wil dat crypto-exchanges gegevens delen met misdaadonderzoekers

De Federale Veiligheidsdienst (FSB) en het Ministerie van Binnenlandse Zaken (MVD) van Rusland hebben hun beoordelingsnotities ingediend over de aanstaande cryptowet. Deze cryptowet ontwikkeld door het Ministerie van Financiën van het land.

Delen van transactiegegevens

Nu willen de wetshandhavingsinstanties van het land dat cryptocurrency exchanges hun transactiegegevens moeten delen om de voorwaarden duidelijker te maken waarop digitale activa in beslag kunnen worden genomen.

Izvestia, een lokale krant, berichtte over de inhoud van de beoordelingsnota’s die de veiligheidsdienst en het ministerie van politie hebben ingediend bij het concept van het wetsvoorstel getiteld “Over digitale valuta” van het ministerie van Financiën. Hieruit werd duidelijk dat waar sommige voorstellen aanvaard zijn, er ook meerdere voorstellen afgewezen zijn.

Informatie delen met meer partijen

Naast dat crypto-exchanges verplicht informatie moeten delen met rechtbanken, zou het volgens één van de voorstellen ook verplicht moeten worden gesteld dat deze informatie met misdaadonderzoekers gedeeld wordt.

Naar verluidt bevat het wetsvoorstel momenteel nog helemaal geen procedurele details over de inbeslagname en opslag van deze crypto-activa. De Federal Tax Service (FNS) heeft ook een voorstel ingediend om de vereisten voor niet-gelicentieerde exchanges en wallets aan te scherpen. Een voorbeeld hiervan is het illegaal maken van het adverteren voor dergelijke services.

Wat het ministerie niet accepteerde, was het voorstel van de FSB voor verplichte transacties van gedolven valuta naar gelicentieerde exchanges, evenals de toepassing van antiwitwaswetgeving (AML) op mijnbouw.

Definitief ontwerp bijna klaar om voorgelegd te worden

Alhoewel het ministerie van Financiën bezig is met de opstelling van een mogelijke regelgeving, noemde ze een ‘buitensporig gedetailleerde en strakke regelgeving’ op dit moment onhaalbaar, omdat het crypto-gebruikers en investeerders zou kunnen afschrikken. “Het idee van de FNS om de banken niet toe te staan cryptotransacties te doen met niet-vergunde entiteiten verdiende een verdere discussie”, aldus het ministerie.

Verwacht wordt dat het definitieve ontwerp van de cryptowet in mei kan worden voorgelegd aan het parlement. Het zou kunnen dat dit pas in juni of juli gebeurt, mocht er nog enige vertraging opgelopen worden.

Exchange nieuws

Binance krijgt principiële goedkeuring om in Kazachstan te opereren Binance krijgt principiële goedkeuring om in Kazachstan te opereren
Sam Bankman-Fried: “Teleurstellend dat anderen niet bijsprongen met steun” Sam Bankman-Fried: “Teleurstellend dat anderen niet bijsprongen met steun”
Robinhood wordt aangeklaagd als gevolg van meme-stock drama Robinhood wordt aangeklaagd als gevolg van meme-stock drama
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten