Ethereum,

Venezolaanse Bank overweegt Bitcoin en Ethereum op te slaan

De centrale bank van Venezuela onderzoekt de mogelijkheden om Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) op te slaan in haar schatkist.


Bitcoin en Ethereum om sancties te ontlopen

Volgens een artikel, dat geplaatst werd door Bloomberg, onderzoekt de centrale bank van Venezuela of ze de mogelijkheid hebben om cryptocurrencies op te slaan.

Het door de staat gerunde olie en gasbedrijf genaamd ‘Petroleos de Venezuela SA’ heeft de centrale bank verzocht de mogelijkheid te onderzoeken. Dit deed de olieproducent omdat het veel problemen heeft met het ontvangen van betalingen van internationale klanten vanwege de Amerikaanse sancties.

Anonieme bronnen vertellen dat het bedrijf Bitcoin en Ethereum wil overdragen aan de Venezolaanse centrale bank. De centrale bank zal dan vervolgens de leveranciers in cryptocurrencies betalen.


Crypto kan als internationale reserve tellen

De centrale bank van Venezuela hoopt dus met het opslaan van cryptocurrencies de wereldwijde sancties te overwinnen. De bank zoekt daarom verschillende voorstellen uit waarbij cryptocurrencies mee zouden tellen voor de internationale reserves van het land. Die trouwens op het laagste punt in 30 jaar staan ($7.9 miljard).


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)