Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Venezolaanse internationale luchthaven gaat Bitcoin-betalingen accepteren

Een grote internationale luchthaven in Venezuela bereidt zich naar verluidt voor om te beginnen met het accepteren van cryptocurrencies zoals Bitcoin als betaling voor tickets en andere diensten.


Mogelijk maken van crypto-betalingen

Simón Bolívar International Airport werkt aan het mogelijk maken van cryptocurrency-betalingen om te voldoen aan de lokale industrienormen. Dit meldde regionaal persbureau El Siglo op zondag. De luchthaven, ook bekend als Maiquetia, ligt in het centrum van Caracas, de hoofdstad van Venezuela.

Volgens Maiquetia luchthavendirecteur Freddy Borges, is de luchthaven van plan om veel cryptocurrencies te accepteren. Hieronder valt bijvoorbeeld Bitcoin, Dash en Venezuela’s olie-gedeponeerde digitale valuta, de Petro. Hij zei dat de administratie van de luchthaven nieuwe betalingsopties zou introduceren in coördinatie met Venezuela’s Nationale Superintendence van Crypto Assets en gerelateerde activiteiten.

De introductie van cryptobetalingen op de luchthaven van Maiquetia zou de toewijding van het bedrijf markeren om vooruit te gaan in de richting van internationale standaarden en de adoptie van digitale valuta te stimuleren, merkte Borges op. Volgens de leidinggevende zou de cryptobetalingsoptie ten goede komen aan buitenlandse toeristen, waaronder die uit Rusland. Borges verklaarde het volgende:

“Wij moeten vooruitgang boeken in deze nieuwe economische en technologische systemen om toegankelijk te zijn.”

Experimenteren met CBDC

Het nieuws komt terwijl Venezuela experimenteert met een centrale bank digitale valuta (CBDC). Met de centrale bank van het land die de digitale Venezolaanse bolivar op 1 oktober lanceerde. In tegenstelling tot een CBDC is de Petro een door olie ondersteunde crypto valuta. De CBDC is gekoppeld aan de nationale munt van Venezuela. Deze is in februari 2018 door de regering werd gelanceerd.

Verschillende luchthavens en luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld hebben de afgelopen jaren manieren onderzocht om cryptobetalingen en op blockchain gebaseerde functionaliteiten te introduceren. Deze zouden betere opties bieden voor contante betalingen en de verificatiediensten voor klanten verbeteren. Hieronder valt bijvoorbeeld COVID-19-testresultaten. In maart is de Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic begonnen met het accepteren van Ether en Dogecoin als betalingen voor tickets. Dit gebeurde na het uitrollen van cryptobetalingen terug in 2014.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten