Newsbit

Venezuela

Venezolaanse internationale luchthaven gaat Bitcoin-betalingen accepteren

Venezuela

Een grote internationale luchthaven in Venezuela bereidt zich naar verluidt voor om te beginnen met het accepteren van cryptocurrencies zoals Bitcoin als betaling voor tickets en andere diensten.


Mogelijk maken van crypto-betalingen

Simón Bolívar International Airport werkt aan het mogelijk maken van cryptocurrency-betalingen om te voldoen aan de lokale industrienormen. Dit meldde regionaal persbureau El Siglo op zondag. De luchthaven, ook bekend als Maiquetia, ligt in het centrum van Caracas, de hoofdstad van Venezuela.

Volgens Maiquetia luchthavendirecteur Freddy Borges, is de luchthaven van plan om veel cryptocurrencies te accepteren. Hieronder valt bijvoorbeeld Bitcoin, Dash en Venezuela’s olie-gedeponeerde digitale valuta, de Petro. Hij zei dat de administratie van de luchthaven nieuwe betalingsopties zou introduceren in coördinatie met Venezuela’s Nationale Superintendence van Crypto Assets en gerelateerde activiteiten.

De introductie van cryptobetalingen op de luchthaven van Maiquetia zou de toewijding van het bedrijf markeren om vooruit te gaan in de richting van internationale standaarden en de adoptie van digitale valuta te stimuleren, merkte Borges op. Volgens de leidinggevende zou de cryptobetalingsoptie ten goede komen aan buitenlandse toeristen, waaronder die uit Rusland. Borges verklaarde het volgende:

“Wij moeten vooruitgang boeken in deze nieuwe economische en technologische systemen om toegankelijk te zijn.”

Experimenteren met CBDC

Het nieuws komt terwijl Venezuela experimenteert met een centrale bank digitale valuta (CBDC). Met de centrale bank van het land die de digitale Venezolaanse bolivar op 1 oktober lanceerde. In tegenstelling tot een CBDC is de Petro een door olie ondersteunde crypto valuta. De CBDC is gekoppeld aan de nationale munt van Venezuela. Deze is in februari 2018 door de regering werd gelanceerd.

Verschillende luchthavens en luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld hebben de afgelopen jaren manieren onderzocht om cryptobetalingen en op blockchain gebaseerde functionaliteiten te introduceren. Deze zouden betere opties bieden voor contante betalingen en de verificatiediensten voor klanten verbeteren. Hieronder valt bijvoorbeeld COVID-19-testresultaten. In maart is de Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic begonnen met het accepteren van Ether en Dogecoin als betalingen voor tickets. Dit gebeurde na het uitrollen van cryptobetalingen terug in 2014.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top