Nieuws

Venezuela introduceert cryptobelastingDe overheid van Venezuela heeft een nieuw plan geïntroduceerd waarin belasting wordt geheven over cryptocurrency en buitenlandse fiat.


Verplicht om cryptocurrencies en buitenlandse valuta aan te geven

Het plan stelt voor dat burgers die zich met cryptocurrencies en/of buitenlandse valuta bezig houden verplicht worden gesteld om dit aan te geven. Vervolgens kan hier belasting over worden geheven. Opmerkelijk is dat de belasting in dezelfde valuta, digitaal of niet, wordt geheven en niet de nationale valuta van het land.


Vrijstellingen

Toch worden er vrijstellingen verleend. Deze worden verleend voor de transacties die plaatsvinden op de in Venezuela gevestigde Caracas Stock Exchange. Hiernaast kan men vrijstellingen krijgen wanneer goederen en diensten van openbare instellingen worden geëxporteerd.Regelgeving nog niet volledig

Er wordt nu hard gewerkt om de exacte tarieven voor de cryptobelasting te berekenen en zal zeer snel volgen. Nadat deze bekend zijn zal de lokale bankensector de mogelijkheid krijgen om aan de eisen van deze wetgeving te voldoen. Alhoewel de regelgeving voor deze nieuwe belasting nog niet volledig is vastgesteld, is deze wel al actief. Het ministerie van Economie en Financiën in het land is aangewezen om dit uit te voeren en de burgers die dit niet naleven te beboeten.