Engeland Vlag
Regulatie, Stablecoin

Verenigd Koninkrijk heeft plannen voor regulering van stablecoins gepubliceerd

De Britse regering heeft haar plannen voor de regulering van door fiat gesteunde stablecoins bijgewerkt en deze op 30 oktober openbaar gemaakt. Het doel van dit document is om het gebruik van door fiat gesteunde stablecoins in de Britse betalingsketens te vergemakkelijken en te reguleren.

Onderzoek van Ministerie van Financiën

Volgens dit document is het Ministerie van Financiën van plan om in 2024 specifieke wetgeving aan het parlement voor te leggen, waardoor de regulering van door fiat gesteunde stablecoins onder de verantwoordelijkheid van de Financial Conduct Authority (FCA) zal vallen.

Het Ministerie van Financiën onderzoekt met name of lokale bedrijven kunnen fungeren als “betalingsbemiddelaars,” die gemachtigd worden door de FCA, en belast zullen zijn met het waarborgen dat overzeese stablecoins voldoen aan lokale normen.

Niet door fiat ondersteunde stablecoins, waaronder algoritmische stablecoins, zullen niet worden toegelaten tot gereguleerde betalingsketens. Het document legt echter geen direct verbod op, maar geeft aan dat “deze transacties ongereguleerd zullen blijven.” Bovendien overweegt het ministerie van Financiën om ze te onderwerpen aan vergelijkbare vereisten als niet-ondersteunde crypto-activa.

Speciale bevoegdheid FCA

Voor standaard stablecoins zal de FCA de bevoegdheid krijgen om uitgevers van stablecoins te verplichten alle reservefondsen in een wettelijke trust te bewaren. De voorwaarden van deze trust zullen worden vastgesteld in de regels van de FCA, inclusief de verplichtingen met betrekking tot terugbetaling in geval van faillissement van het bedrijf. In dat geval zullen Britse stablecoin-uitgevers te maken krijgen met procedures op basis van de Insolvency Act 1986.

Het centrale kader voor alle soorten cryptovaluta, de Financial Services and Markets Act, werd aangenomen in juni 2023 in het House of Lords, de hogere kamer van het Britse parlement. Het document van het Ministerie van Financiën verwijst herhaaldelijk naar dit wetsvoorstel en noemt het FCMA 2023.

Onder de FCMA 2023 krijgen het Ministerie van Financiën, de Bank of England en de FCA als slot de bevoegdheid om met name cryptovaluta en stablecoins te reguleren.

Regulatie nieuws

Brazilië komt met een belasting van 15% op crypto-inkomsten uit buitenlandse exchanges
Wijst deze stap van de SEC op een goedkeuring van Spot Bitcoin ETF op 10 Januari 2024?
Cristiano Ronaldo aangeklaagd in Florida in verband met Binance-promotie
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen