Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Verenigd Koninkrijk komt met nieuwe set regels om crypto-sector te reguleren

Verwacht wordt dat in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe set regels zal worden geïntroduceerd om de crypto-sector in het land te reguleren.


Richten op stablecoins

Naar verluidt zal de regelgeving zich gaan richten op stablecoins. Stablecoins zijn cryptocurrencies die ondersteund worden door andere activa, zoals grondstoffen of euro’s. Volgens een rapport afkomstig van CNBC, is het regelgevingskader al in de eindfase. Mogelijk zal hij dan ook op zeer korte termijn al geïmplementeerd worden. Er is echter nog geen officiële datum bekend gemaakt waarop dit gaat gebeuren.

Volgens diverse bronnen zou het niet om een erg strenge regulatie gaan. Toch kan het veel duidelijkheid scheppen in de regulatie, die tot op heden eigenlijk nog mist. Ook zou het Britse ministerie van Financiën al in gesprek zijn met enkele spelers uit de crypto-sector, waaronder Gemini. Gemini is een populaire cryptocurrency-exchange die ook zijn eigen stablecoin heeft.

Op dit moment is Tether (USDT) de grootste stablecoin met meer dan $80 miljard in omloop. Stablecoins wekken echter enkele zorgen op over hun effecten op de financiële stabiliteit, gezien hun groeiende populariteit.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Ook vanuit EU duidelijkere regelgeving

Ook vanuit de Europese Unie (EU) zou er een duidelijkere regelgeving komen voor de crypto-sector. Zo zou de EU inmiddels van plan zijn om de MiCA-regelgeving te implementeren, die op zijn beurt virtuele activa zal gaan reguleren. Deze regelgeving zal verduidelijken hoe crypto-activa in de EU worden gereguleerd. EU-wetgevers zullen ook de instelling bepalen die belast is met het reguleren van de cryptomarkt.

Er waren speculaties dat de EU Proof-of-Work (PoW)-cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) zou verbieden. Vorige week stemden de wetgevers echter tegen een dergelijk verbod. De MiCA-regelgeving zal daarom doorgaan zonder een PoW-verbod.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten