Bitcoin

Eerste Bitcoin-dealer zonder licentie aangeklaagd als gevolg nieuwe wet

In Singapore is een 23-jarige vrouw beschuldigd van het verhandelen van Bitcoin (BTC) zonder hier een licentie voor te hebben. Ze wordt nu in het land als eerste persoon aangeklaagd onder de nieuwe wet voor betalingsdiensten.


Handelen zonder licentie

De politie in Singapore heeft bekend gemaakt dat een vrouw in Bitcoin handelde zonder hier een officiële licentie voor te beschikken. De identiteit van de vrouw is vanwege privacyredenen niet bekend gemaakt.

Naar verluidt heeft de vrouw minimaal 13 frauduleuze overboekingen ontvangen, ter waarde van ruim $3.300 Singaporese dollars (circa $2.400 Amerikaanse dollars). Veronderstelt wordt echter dat dit geld nu door online oplichting is binnen gekomen bij de vrouw. Dit zou de vrouw naar verluidt doen in opdracht van een onbekend persoon in ruil voor een commissie.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Wet voor betalingsdiensten

De nieuwe wet voor betalingsdiensten in Singapore is pas recentelijk in werking getreden, namelijk eind januari 2020. Deze wet regelt alle betalingen én de handel in cryptocurrencies onder een aantal aspecten van het staatsreglement omtrent de meer traditionele betalingsdiensten.

Doordat de nieuwe wet ingegaan is, moesten zowel bedrijven als individuele dealers zichzelf nu registreren en over een licentie beschikken. De wet is dan ook uitgebreid: het maakt namelijk onderscheid tussen verschillende soorten betalingen, tokens, etc. Dit zou het in de praktijk lastiger moeten maken voor iedereen die de wet zou willen omzeilen.

Wat de straf zal gaan zijn voor de vrouw is op dit moment nog onbekend, omdat er ook nog geen eerdere uitspraken over zijn geweest. Het is hierdoor niet mogelijk om een inschatting te maken.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt duizenden dollars op historische dag voor ETFs
Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?