Ethereum koers
Ethereum

Verplaatst het bullish momentum van Bitcoin naar Ethereum?

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe denkt dat het bullish momentum weleens kan verplaatsen van Bitcoin naar Ethereum. Als onderbouwing hiervoor wijst de analist naar de Dencun update voor Ethereum. Het doel van die update is om de transactiekosten voor layer-2 oplossingen te verlagen.

Natuurlijk speelt ook de hype rondom de potentiële goedkeuring van de Spot Ethereum ETFs een rol in de analyse van Van de Poppe.

Van Bitcoin naar Ethereum

“Ik denk dat het momentum naar Ethereum verplaatst. De Dencun update komt eraan voor Ethereu, wat een positieve invloed op layer-2 oplossingen zal hebben en de waarde van Ethereum een broodnodige push al geven.

En ik denk dat gezien de interesse van Franklin Templeton in een Spot Ethereum ETF de kans groot is dat het Ethereum ETF momentum de boel gaat overnemen”, aldus Van de Poppe.

Eerder deze maand diende investeringsgigant Franklin Templeton een aanvraag voor een Spot Ethereum ETF in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Op het moment van schrijven doet Ethereum het fantastisch met een stijging van 1,29 procent over de afgelopen 24 uur. Dat is vooral indrukwekkend als je ziet dat Bitcoin over de afgelopen 24 uur juist een daling van 0,75 kende.

De Ethereum koers komt momenteel binnen op 2.917 dollar.

Van Bitcoin naar altcoins

Wat de rest van de markt betreft verwacht de populaire Nederlandse analist dat investeerders hun winsten van Bitcoin gedeeltelijk naar altcoins zullen verplaatsen.

Op het huidige niveau verwacht hij dat de potentiële stijgingen voor de Bitcoin koers minimaal zijn.

“Als de markt corrigeert omdat Bitcoin corrigeert, dan denk ik dat Ethereum minder zal corrigeren. Dat betekent dat het handelspaar van ETH/BTC omhoog gaat.

Als dat het geval is, dan weet je zeker dat Bitcoin zijn top begint te vinden. Dat betekent dan weer dat een rotatie naar USDT, om daar vervolgens altcoins mee te kopen een positieve actie is. Maar ook het op dit moment kopen van altcoins is al heel logisch”, zo vertelt de analist.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Nieuwe Ethereum-upgrade maakt verlies van privésleutels verleden tijd
VanEck CEO: grote problemen voor Ethereum in mei
Waarom is de Ethereum koers plotseling met 8% gestegen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging