Crypto Toegangspoort
Blockchain

Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie

Ondanks een verschuiving in de manier waarop gebruikers toegang krijgen tot cryptocurrencies, blijven fiat-on- en off-ramps cruciaal voor het introduceren van traditionele internetgebruikers in de wereld van crypto. Dit benadrukte Aviessa Khoo, uitvoerend directeur bij Mercuryo, een leverancier van crypto-rampoplossingen, tijdens het recente Token2049-evenement in Dubai.

Toename in transactievolume via on-ramp-oplossingen

Khoo heeft aangegeven dat er tussen 2017 en 2022 een toename was in het transactievolume via hun on-ramp-oplossingen, afkomstig van gecentraliseerde exchanges. Recent zijn deze volumes echter meer verschoven naar niet-bewaarbare portemonnees, wat aangeeft dat gebruikers steeds meer geneigd zijn om hun activa te kopen en vast te houden.

Alhoewel er een duidelijke verschuiving is in het gebruik van ramp-oplossingen, is Khoo van mening dat deze oplossingen nog steeds een essentiële brug vormen voor niet-crypto-gebruikers om de stap naar Web3 te zetten. “Fiat on-ramp-oplossingen bieden de nodige infrastructuur die toegankelijk is voor mensen die nieuw zijn in de crypto-wereld,” legde ze uit.

Khoo gaf toe dat de hogere kosten die gepaard gaan met het gebruik van betaalkaarten zoals Visa of Mastercard een minder aantrekkelijke optie kunnen zijn voor crypto-enthousiastelingen. Zij geven de voorkeur aan goedkopere Peer-to-Peer (P2P) oplossingen, die wellicht een hoger risico met zich meebrengen, maar financieel voordeliger zijn.

Gebruikerservaring is ook van belang voor crypto-adoptie

Verder benadrukte Khoo het belang van de gebruikerservaring voor de adoptie van crypto. Ze haalde een voorbeeld aan van een investeerder uit 2017 die zijn wachtwoord voor zijn Bitcoin-portemonnee was vergeten. “De gebruikerservaring is cruciaal voor het vergroten van de conversieratio van Web2-gebruikers naar Web3,” voegde ze eraan toe.

Sergey Nazarov, mede-oprichter van Chainlink, sprak ook over dit onderwerp op Token2049 en benadrukte dat de huidige gebruikerservaring in de crypto-ruimte ver onder de maat is. Beiden zijn het erover eens dat er nog veel moet gebeuren om de bruikbaarheid van crypto te verbeteren en zo bredere acceptatie te bereiken.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?