Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Virtueel land in Metaverse afgelopen week populairder dan NFT’s

In de afgelopen week is de vraag naar virtueel land erg populair gebleken. Het heeft voor het eerst betere verkoopcijfers dan de NFT-wereld. Het blijkt tevens een zeer lucratieve markt te zijn.


The Sandbox-metaverse heeft erg goede week gehad

Uit nieuwe cijfers afkomstig van NonFungible blijkt dat de NFT-wereld afgelopen week zo’n €266 miljoen omgezet heeft. Bijna een kwart hiervan bleek de verkoop van een digitaal stuk land in ‘The Sandbox’-metaverse te zijn.

The Sandbox heeft dan ook een goede week meegemaakt. Gedurende de afgelopen week genereerde het een totaal volume van $70,5 miljoen verhandeld voor 4.433 activa. Het is hiermee in deze week de metaverse collectie geweest die het meeste geld binnen heeft gehaald.

Na The Sandbox bleek Decentraland het populairste te zijn. Zij genereerde een omzet van bijna $7 miljoen, verhandeld voor 399 activa. Hierna volgde CryptoVoxels met ongeveer $650.000 aan verhandeld volume in 7 dagen, voor 81 activa; Somnium Space verhandelde $492.000 voor 40 activa; en SuperWorld ruilde $227.600 voor 506 activa – al hun toptransacties waren ook voor virtueel land.


Virtual Reality-ervaring

De Metaverse is een virtual reality-ervaring op het internet, dat gebruik maakt van de blockchain-technologie en NFT’s. Als je bijvoorbeeld een in-metaverse aankoop doet, ben je daadwerkelijk de eigenaar van het item en ben je vrij om het te houden, te gebruiken, te verhandelen of te verkopen.

Volgens gegevens afkomstig van DappRadar werd in de week die eindigde op afgelopen donderdag voor $106 miljoen aan Metaverse land verkocht. Dit werd gedaan aan meer dan 6.000 handelaren. “Ongetwijfeld is Metaverse land de volgende grote hit in de NFT-ruimte. Met recordverkoopcijfers en constant stijgende NFT-prijzen, zijn virtuele werelden het nieuwe topproduct in de crypto-ruimte’, verklaarde DappRadar.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten