Visa en Mastercard Kaarten
Regulatie

Visa en Mastercard stellen nieuwe crypto-partnerschappen uit

Bronnen melden dat Visa en Mastercard de lancering van nieuwe blockchain en crypto-partnerschappen uitstellen totdat de marktomstandigheden verbeteren en er duidelijkere regelgevingskaders tot stand komen.

Mastercard en Visa stellen lancering crypto producten uit

Op 28 februari publiceerde Reuters een rapport waaruit blijkt dat de Amerikaanse betalingsverwerkers Visa en Mastercard de lancering van nieuwe partnerschappen met cryptobedrijven hebben vertraagd vanwege de grote faillissementen in de branche die hebben geleid tot meer toezicht door regelgevende instanties.

Deze beslissing komt na een periode van toenemende samenwerking tussen de betalingsreuzen en cryptobedrijven, toen de populariteit van cryptocurrencies explodeerde. Mastercard onderzocht bijvoorbeeld weken voor de recente ontwikkelingen betalingen in USD Coin en Visa richtte zich op stablecoin-schikkingen.

Wachten op betere marktomstandigheden en regelgeving

Volgens bronnen zouden zowel Visa als Mastercard de lancering van bepaalde producten en diensten met betrekking tot crypto uitstellen totdat de marktomstandigheden en regelgeving verbeteren. De vertragingen hebben naar verluidt geen invloed op hun kernactiviteiten, die volgens bronnen sterk blijven, maar worden veroorzaakt door het onzekere regelgevingsklimaat voor crypto in het licht van de ineenstorting en faillissementen van gecentraliseerde bedrijven voor het bewaren van digitale activa zoals Celsius, FTX, Three Arrow Capital, Voyager Digital en anderen in het afgelopen jaar. Een woordvoerder van Visa verklaarde:

Het falen van enkele prominente bedrijven in de cryptosector herinnert ons eraan dat er nog een lange weg te gaan is voordat crypto een normaal onderdeel wordt van betalingen en financiële diensten.

Regulatie nieuws

Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Crypto zal cruciale rol spelen in de Amerikaanse verkiezingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie