Visa investeert wederom in Crypto-startup

Financiële betaling gigant Visa heeft een tweede investering in een cryptocurrency-startup gedaan. Crypto-startup Anchorage heeft een bedrag van $40 miljoen binnen weten te halen.


Investeringsronde

Visa leidde samen met cryptocurrency investerings onderneming Blockchain Capital. De investeringsronde hiervoor haalde in totaal ongeveer $17 miljoen op.


Cijfers nog onbekend

Hoeveel geld er in totaal verdiend is in de nieuwe investeringsronde is nog onbekend. Het kan dus zijn dat Anchorage meer investeringen hebben ontvangen naast de $40 miljoen van Visa. Zowel Visa als Anchorage zijn actief lid binnen het Libra-project van Facebook.


Eerste ronde

In de eerste investeringsronde in 2015 heeft Visa al een investering van $30 miljoen geïnvesteerd in de blockchain-startup Chain. Afgelopen jaar is Chain overgenomen door het op Stellar gerichte bedrijf Lightyear.


Financiering Anchorage

Anchorage wil de nieuwe financiering gebruiken om hun missie uit te voeren. Anchorage is van plan om een alternatief te bieden voor het opslaan van cryptocurrency op cold storage apparaten. Het bedrijf wil deze manieren nog veiliger te maken door onder andere meerdere goedkeuringen en menselijke beoordelingen te implementeren in hun systeem.