Newsbit

Visa Gold Credit Card

Visa lanceert wereldwijd B2B blockchain transactieplatform

Visa Gold Credit Card

Visa heeft zijn B2B Connect platform gelanceerd. Dit is een transactieplatform dat is gebaseerd op de blockchain voor bedrijven.


B2B Connect

In samenwerking met IBM en het open source Hyperledger Fabric, is het B2B Connect platform ontwikkeld. Het platform is bedoeld voor bedrijven als banken om transacties tussen deze bedrijven te vergemakkelijken, zowel binnenlands als over de grens heen.


Betere beveiliging

Doordat het systeem is gebaseerd op de blockchain, worden alle tussenpartijen geëlimineerd. Dit is goed, want dit verbeterd de beveiligingsrisico’s en versnelt de transacties. Tevens zorgt dit ervoor dat de transacties in realtime kunnen worden bijgehouden, zonder dat partijen hierbij komen. Overigens komt fraude ook vrijwel niet meer voor op dit systeem; gevoelige bedrijfsinformatie wordt namelijk getokeniseerd om dit te verhelpen, aldus Visa.


Banken worden verbonden met elkaar

Het blockchain-systeem verbindt in theorie alle deelnemende banken met elkaar. Het gevolg hiervan is dat globale transacties rechtstreeks tussen diverse partijen kunnen worden verstuurd. Het resultaat? Het geld is overgemaakt (wereldwijd) in slechts enkele seconden.

Het B2B Connect Platform zit zo in elkaar dat zelfs banken met een verouderd systeem hier gebruik van zouden kunnen maken.

Sinds de onthulling in 2017 is Visa hard bezig geweest om het systeem te ontwikkelen en te beveiligen. Sindsdien zijn grote namen al betrokken bij de ontwikkeling van dit systeem, zoals IBM, Shinhan Bank en de Union Bank. Verwacht wordt dat dit aantal in de toekomst verder uitgroeit.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top