NFT-Non-Fungible-Token
Ethereum

Visa Whitepaper: NFT veelbelovend medium voor fanbetrokkenheid

Visa heeft inmiddels uitgebreid onderzoek gedaan naar de wereldwijde NFT-markt. Vervolgens heeft de betalingsgigant een whitepaper hierover gepubliceerd, waaruit bleek dat NFT’s een “veelbelovend medium voor fanbetrokkenheid” zijn.


Op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen

Hiernaast beschreef de whitepaper niet-vervangbare tokens (NFT’s) als een belangrijke innovatie tijdens de wereldwijde COVID-19-pandemie, waar strikte maatregelen werden genomen bij een breed scala aan zaken, waaronder ook de live sport, entertainment en muziekfestivals. NFT’s daarintegen ontstaan juist in een tijd waarin fans graag lid willen worden van digitale gemeenschappen rondom hun favoriete artiesten of sportteams.

Toch hebben ook deze sectoren enorme verliezen geleden door de maatregelen die getroffen zijn om COVID-19 te bestrijden. Dit heeft er op zijn beurt voor gezorgd dat de bedrijven die actief zijn hierin op zoek zijn gegaan naar nieuwe inkomstenbronnen. Volgens Visa zou de ‘noodzaak om de inkomsten te diversifiëren en te focussen op technologie om bedrijven te herpositioneren voor groeimogelijkheden en om de aandacht van fans te trekken’ enorm gestegen zijn in deze periode.


NFT’s en fanbetrokkenheid

Deze nieuwe inkomstenbronnen zijn voor een deel gevonden in NFT’s, die verzamelaars, fans, teams, competities en talent aanspreken, aldus de whitepaper. Deze NFT’s kunnen namelijk nieuwe primaire bronnen worden in termen van fanbetrokkenheid, klantrelatiebeheer en nieuwe inkomstenstromen. Op dit moment zijn de belangrijkste geïdentificeerde NFT use-cases verzamelobjecten, kunst en gaming. Mogelijk worden deze use-cases in de toekomst verder uitgebreid, nadat de markt zich verder ontwikkelt heeft.

Visa heeft zijn steun aan de NFT-markt inmiddels bevestigt, nadat het zijn eerste NFT, CryptoPunk 7610, had gekocht voor $150.000. CryptoPunks blijken het goed te doen: in de afgelopen 30 dagen zijn namelijk meer dan 2.519 CryptoPunk-verzamelobjecten verkocht. Hiermee is naar verluidt in totaal meer dan $467 miljoen opgehaald. CryptoPunks is een verzameling van 10.000 unieke NFT’s met eigendomsbewijs opgeslagen op het netwerk van Ethereum (ETH).