vitalik-buterin
Ethereum

Vitalik Buterin blijft Ethereum verkopen, meer dalingen op komst?

Ethereum-oprichter Vitalik Buterin blijft grote hoeveelheden Ethereum naar de beurzen sturen, waarschijnlijk om deze daar te verkopen. Analisten verwachten mede om die reden verdere dalingen voor Ethereum richting de koersen van 1.300 tot 1.500 dollar de komende weken. Op het moment van schrijven komt de Ethereum koers binnen op 1.579 dollar.

632.000 dollar aan Ethereum

Op 25 september wist Lookonchain in de bovenstaande tweet te meldden dat Vitalik Buterin 400 Ethereum richting Coinbase heeft gestuurd. Op het moment van versturen droegen die Ethers een waarde van ongeveer 632.000 dollar.

Die transactie lijkt op het eerste gezicht onschuldig, maar de kans is groot dat die 400 Ethereum inmiddels verkocht zijn. Is Vitalik Buterin op dit moment het vertrouwen in zijn eigen munt aan het verliezen? En waar heeft hij die 632.000 dollar eigenlijk voor nodig?

Je zou zeggen dat iemand met zijn vermogen niet continu zijn investeringen moet verkopen om het hoofd financieel boven water te houden.

Wellicht is Vitalik Buterin de laatste tijd wat meer van het leven aan het genieten, want het is zeker niet de eerste keer dat de oprichter van Ethereum op de verkoopknop drukt. Goed voor het vertrouwen in de munt is het in ieder geval niet.

Meer dalingen voor Ethereum op komst?

Het sentiment met betrekking tot de Ethereum koers is op dit moment in ieder geval niet om over naar huis te schrijven. De koers beweegt weer zijwaarts en ook ten opzichte van Bitcoin werd weer een paar procent verloren afgelopen week.

“Er zijn nog geen tekenen van koopdruk van de Ethereum whales te bespeuren”, zo constateert @Ali_Charts op het X van Elon Musk. Ethereum whales met een balans van meer dan 10.000 tokens zagen de afgelopen maand een daling in hun totalen.

Dat betekent dat de grote jongens in ieder geval op de verkoopknop drukken momenteel.

Mede om die reden is de bovenstaande Inmortal op dit moment wat bearish over Ethereum. In zijn laatste analyse van zondag 24 september spreekt Inmortal de verwachting uit dat de Ethereum koers richting de 1.500 tot zelfs 1.300 dollar zal zakken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Ethereum’s ‘Golden Cross’ suggereert aanzienlijke koersstijging
Voormalig topbankier is extreem bullish over Ethereum
Ethereum-prijs kan in 2030 stijgen tot $36.800
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen