Metaverse
Blockchain

Vitalik Buterin: “De Metaverse gaat een succes worden, maar Meta zal falen”

Vitalik Buterin, de bedenker en mede-oprichter van Ethereum, heeft het idee dat commerciële pogingen om de Metaverse te bouwen zullen falen. “Het is te vroeg om te weten wat mensen echt willen”, aldus Buterin. Verder geeft de bedenker van Ethereum aan dat niemand op dit moment zelfs kan uitleggen wat de term “Metaverse” betekent.

Kritiek op Meta

In een thread op Twitter discussieert Vitalik Buterin over de toekomst van de Metaverse. Hierin schrijft hij onder meer dat de huidige commerciële projecten er niet heel veelbelovend uitzien. Waarna hij in het bijzonder kritiek levert op de pogingen van Meta, het techbedrijf van Mark Zuckerberg.

“We weten nog niets van de definitie van de Metaverse en het is nog te vroeg om te weten wat de mensen echt willen. Alles wat Facebook nu ontwikkelt is een miskleun”, aldus de duidelijke woorden van Buterin. De Metaverse wordt vaak omschreven als de evolutie van het internet. Een combinatie van virtuele werelden en online gemeenschappen waarin mensen met elkaar leven.

“De Metaverse is onvermijdelijk”

Hoewel Buterin niet per se overtuigd is van de pogingen van commerciële partijen om iets met de Metaverse te doen, is het concept zelf volgens hem onvermijdelijk. “De Metaverse gaat gebeuren, maar ik denk niet dat één van de bestaande commerciële pogingen om een Metaverse te scheppen toekomst heeft”, zo gaat Buterin verder.

De toekomst van de Metaverse lijkt voor nu een gevecht tussen de gecentraliseerde en gedecentraliseerde alternatieven te worden. Het nadeel voor de decentrale wereld is dat de gecentraliseerde partijen enorme hoeveelheden kapitaal hebben.

Met dat kapitaal kunnen zij hun versie van de Metaverse in theorie een stuk aantrekkelijker maken dan de decentrale variant. “Ik geloof dat de Metaverse het volgende hoofdstuk voor het internet is. Vandaag worden wij gezien als een social media bedrijf, maar in ons DNA zijn we een bedrijf dat technologie bouwt om mensen met elkaar te verbinden en de Metaverse is daarin de volgende stap”, aldus Mark Zuckerberg.

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins