vitalik-buterin
Ethereum

Vitalik Buterin deelt ‘volgende stap’ voor Ethereum

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin deelt de “volgende stappen” voor de simplificatie van het protocol van Ethereum, een upgrade die ook wel bekendstaat als de Purge. De. Purge is een cruciale fase in de transitie van Ethereum die het verwijderen van oude en onnodige netwerkgeschiedenis en het vereenvoudigen van het netwerk behelst.

Ook hoeven nodes in het netwerk – mensen die de hele blockchain downloaden en bijhouden – straks minder data op te slaan.

De introductie van verlopen geschiedenis op Ethereum

De Purge zal het “verlopen van de geschiedenis” introduceren via EIP-4444 om de hoeveelheid opgeslagen data te beperken. Je kunt het een beetje zien als een supermarkt die producten waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken weggooit.

Als gevolg van deze updates krijgen nodes de optie om historische blokken die meer dan een jaar oud zijn te verwijderen.

De historische gegevens zullen alleen nodig zijn wanneer een peer moet synchroniseren met het hoofd van de blockchain of wanneer er specifiek vraag naar is.

Dankzij de Purge hoeven volledig gesynchroniseerde nodes geen historische gegevens meer nodig hebben die meer dan 365 dagen oud zijn. Vitalik Buterin denkt dat EIP-4444 de decentralisatie van Ethereum nodes kan vergroten.

Wie gaat wat verzamelen?

De grote vraag is natuurlijk welke node wat gaat verzamelen en hoe dat gecommuniceerd wordt. Als mijn node niets meer weet over bepaalde transacties, wat heb ik er dan aan dat mijn buurman die data heeft opgeslagen?

Als ik niet weet dat het bestaat, kan ik er ook niet naar vragen.

“In potentie, als iedere node standaard een klein percentage van de geschiedenis opslaat, dan kunnen we grofweg evenveel kopieën van ieder specifiek stukje geschiedenis hebben als vandaag”, aldus Buterin.

Het klinkt allemaal heel complex en gekunsteld, maar wellicht krijgen ze het voor elkaar. Dat is in principe de gok die investeerders met Ethereum nemen. Daar komt natuurlijk nog bij dat Solana momenteel snel aan terrein wint en de markt niet zoveel lijkt te geven om decentralisatie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving